Η Cupra τιμά το Ateca, καθώς ήταν το πρώτο μοντέλο που εντάχθηκε στον στόλο της αυτόνομης ισπανικής εταιρίας επιδόσεων. Αποτέλεσε το «κλειδί» για την ανάπτυξη της Cupra, η οποία τώρα ανοίγει περισσότερο τη «βεντάλια» των επιλογών για το Ateca. Η γκάμα του Cupra Ateca λοιπόν επεκτείνεται σε ό,τι αφορά τους κινητήρες και τον εξοπλισμό. Αναλυτικότερα, κάτω από το εμπρός καπό του μπορούν να τοποθετηθούν πλέον, εκτός από τον υφιστάμενο δίλιτρο ΤSI των 300 ίππων, ακόμα δύο βενζινοκινητήρες. Ο λόγος για τους 1.5 και 2.0 TSI κινητήρες με ισχύ 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Αμφότεροι συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ ο ισχυρότερος των 190 ίππων προσφέρει και σύστημα τετρακίνησης 4Drive.

Σύμφωνα με την Cupra, φιλοδοξία της με τη νέα γκάμα κινητήρων είναι να αυξήσει τις πωλήσεις του Ateca, ακολουθώντας την ίδια πορεία που χαράχτηκε για το Leon. Παράλληλα, η Cupra αναβαθμίζει και την εξωτερική εικόνα του Ateca, προσθέτοντας ένα νέο πίσω διαχύτη και κάνοντας πιο δυναμική την αμφίεσή του.

Στο εσωτερικό του προστέθηκαν χάλκινες ραφές, μαρπσιέ με την ένδειξη Cupra και bucket καθίσματα που ταιριάζουν με το σπορ τιμόνι. To Cupra Ateca, με την πλουσιότερη γκάμα κινητήρων και το διευρυμένο εξοπλισμό, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από τον Ιούλιο, ενώ στην παραγωγή θα εισέλθει το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Διαβάστε περισσότερα