Ράλι ανάκαμψης 30% καταγράφει η μετοχή της Credit Suisse, ενώ η αξία των ομολόγων της εκτινάχθηκε, καθώς η προβληματική τράπεζα εξασφάλισε μια σανίδα σωτηρίας ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρκή τράπεζα της Ελβετίας για να στηρίξει τη ρευστότητα και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι το δάνειο από την SNB δεν θα είναι αρκετό για να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών και ότι “το status quo δεν αποτελεί πλέον επιλογή”, αφήνοντας ως πιθανότερο αποτέλεσμα την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Οι μετοχές της Credit Suisse διαμορφώνονται στα 2,25 ελβετικά φράγκα (2,48 δολάρια), αυξημένες κατά 32% από το κλείσιμο της Τετάρτης.

Η μετοχή υποχώρησε έως και 30% την προηγούμενη ημέρα, αφού η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι δεν μπορεί να προσφέρει περαιτέρω οικονομική βοήθεια για ρυθμιστικούς λόγους.

Η ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας κατά τη διάρκεια της νύχτας συνέβαλε στην ανάσχεση των ισχυρών πωλήσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις ασιατικές συναλλαγές της Πέμπτης, ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν.

Διαβάστε περισσότερα