Η Cosco Shipping Development θυγατρική του κρατικού κινεζικού ομίλου COSCO, ανακοίνωσε μια συμφωνία-ορόσημο για τη ναυπήγηση και ναύλωση 42 πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη παραγγελία της από το 2016.

Η στρατηγική αυτή κίνηση διευρύνει σημαντικά τον στόλο της εταιρείας και ενισχύει τη θέση της στον τομέα της ναυτιλίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Στη συμφωνία, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, συμμετέχουν δύο μεγάλα ναυπηγεία. Οι θυγατρικές της Cosco Shipping Heavy Industry θα κατασκευάσουν 20 πλοία, ενώ το ναυπηγείο CSSC Chengxi Shipyard θα κατασκευάσει τα υπόλοιπα 22.

Ο νέος στόλος θα αποτελείται από ένα μείγμα πλοίων χωρητικότητας 64.000-DWT, 82.000-DWT και 80.000-DWT, τα οποία θα παραδοθούν το 2026 και το 2027.

«Η συναλλαγή αυτή θα επεκτείνει σημαντικά την κλίμακα του ναυτιλιακού ενεργητικού της εταιρείας και θα εδραιώσει τα θεμέλια των προσπαθειών ολοκλήρωσης της βιομηχανίας και της χρηματοδότησης», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Cosco Shipping Development, η οποία διαχειρίζεται σήμερα έναν ποικιλόμορφο στόλο άνω των 140 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων containerships και πλοίων μεταφοράς πολυσύνθετου χαρτοπολτού, θα ναυλώσει μακροπρόθεσμα τα νέα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου στην Cosco Shipping Bulk.

Διαβάστε ακόμη: