Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα και τα νησιά της στα βραβεία «Reader’s Choice Awards 2022», από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller».

Επτά ελληνικά νησιά κατάφεραν να διακριθούν στα φημισμένα βραβεία και να μπουν στη λίστα με τα «20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης». Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller, η Κρήτη είναι το δεύτερο καλύτερο νησί στην Ευρώπη για το 2022. Παραλίες διαφορετικές, αλλά όλες τους ξεχωριστές και ιδιαίτερες, με τοπία που σε παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά, συγκλονιστικό φαγητό και υπέροχοι άνθρωποι που ξεχωρίζουν για τη φιλοξενία και την αυθεντικότητά τους- όλα αυτά κι άλλα πολλά κάνουν την Κρήτη ακαταμάχητα γοητευτική και αξέχαστη.

Σειρά έχει η Μύκονος στην τέταρτη θέση. Το νησί των ανέμων κέρδισε τους αναγνώστες για τα γραφικά σοκάκια της Χώρας όπου έχουν περπατήσει οι διασημότεροι άνθρωποι του πλανήτη, τα ηλιοβασιλέματα στη Μικρή Βενετία, την ξέφρενη νυχτερινή ζωή και τις πανέμορφες παραλίες.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Σαντορίνη με το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στην Οία, τα μοναδικά τοπία, την ηρεμία της θάλασσας.

Στην 9η θέση φιγουράρει η Πάρος, ένα νησί με ωραία κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, γραφικά χωριά και φυσικά καταπληκτικές παραλίες.

Κέρκυρα

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου και γενικότερα της Μεσογείου με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά, είναι στην δέκατη θέση.

Στην 11η θέση συναντάμε τη Ρόδο, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ιστορική πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων. Η Μεσαιωνική πόλη, τα κάστρα, οι αρχαίοι θησαυροί, η φύση, οι παραλίες, η διαμονή, το φαγητό, την κατατάσσουν σε ένα από εκείνα τα νησιά που τα έχουν όλα.

Από τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να λείπει η Κως, ένας προορισμός γεμάτος ιστορία, αξιοθέατα και υπέροχες παραλίες. Τη συναντάμε στην 16η θέση

Τα Readers’ Choice Awards απονέμονται κάθε χρόνο σε χώρες και ταξιδιωτικούς/τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο που έχουν εδραιωθεί στον χώρο της αριστείας, προσελκύοντας παράλληλα το ισχυρό ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Η λίστα με τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Ίμπιζα, Ισπανία
Κρήτη, Ελλάδα
Σαρδηνία, Ιταλία
Μύκονος, Ελλάδα
Σικελία, Ιταλία
Σαντορίνη, Ελλάδα
Hvar, Κροατία
Αζόρες, Πορτογαλία
Πάρος, Ελλάδα
Κέρκυρα, Ελλάδα
Ρόδος, Ελλάδα
Μαδέρα, Πορτογαλία
Κύπρος
Μαγιόρκα, Ισπανία
Κανάρια Νησιά
Κως, Ελλάδα
Νησιά Aran, Ιρλανδία
Κορσική, Γαλλία
Μάλτα
Κάπρι, Ιταλία

Διαβάστε ακόμη: