Όπως ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου της η μητρική εταιρεία του CNN, η Warner Bros. Discovery, ο Τόμσον θα αναλάβει τα νέα καθήκοντα στις 9 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η νέα αλλαγή στην κορυφή του CNN, έρχεται σε μια εποχή που τα ποσοστά τηλεθέασης του αμερικανικού δικτύου έχουν πέσει, τα κέρδη έχουν μειωθεί και το δίκτυο εξακολουθεί να παρακμάζει, πληττώμενο από μπαράζ σκανδάλων.

Αναφερόμενος στο νέο πρόσωπο το δικτύου, ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery Ντέιβιντ Ζάσλαβ έγραψε την Τετάρτη 30 Αυγούστου, σε συναδέλφουε του ότι ο «Ο Μαρκ έχει τρομερό ιστορικό και από καιρό θαυμάζω την ικανότητά του να εμπνέει οργανισμούς να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν».

 CNN

«Είμαι βέβαιος ότι είναι ακριβώς ο ηγέτης που χρειαζόμαστε για να αναλάβει το τιμόνι του CNN σε αυτή την κρίσιμη στιγμή» προσέθεσε.

Το success story του Τόμσον

Ο Τόμσον εντάχθηκε στην εταιρεία Times Company ως διευθύνων σύμβουλος το 2012 και ήταν μεταξύ μιας ομάδας στελεχών που αναζωογόνησαν οικονομικά την εταιρεία επεκτείνοντας σημαντικά την ψηφιακή συνδρομητική της δραστηριότητα.

Οι New York Times έχουν πλέον σχεδόν 10 εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια έχουν ψηφιακές συνδρομές.

Ο Τόμσον αποχώρησε από την εταιρεία το 2020 και αντικαταστάθηκε από τη Μέρεντιθ Λίβεν, η οποία επέκτεινε τη στρατηγική του Τόμσον.

CNN: Μπαράζ απολύσεων υψηλόβαθμων στελεχών

Σημειώνεται, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, πάντως, ο ειδησεογραφικός κολοσσός έχει δει «κεφάλια» να απομακρύνονται.

Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2021, ο κορυφαίος παρουσιαστής του CNN, ο Κρις Κούομo, απολύθηκε μετά από το πόρισμα έρευνας δεοντολογίας.

Το Φεβρουάριο του 2022, ο πρόεδρος του CNN Τζεφ Ζούκερ απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά από το δίκτυο επειδή δεν αποκάλυψε ερωτική σχέση με συνάδελφό του.

Λίγο αργότερα, τον Απρίλιο του 2022, η Warner Bros. Discovery αποφάσισε το κλείσιμο του CNN+ -λίγες μόνο εβδομάδες μετά το λανσάρισμά του-, της υπηρεσίας streaming που φιλοδοξούσε να φέρει το CNN πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: