«Φωιτά» στη Μέση Ανατολή εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν και ενώ συνεχίζει τα χτυπήματά του κατά της Χεζμπολάχ.

Μάλιστα, σήμερα υπήρξε για πρώτη φορά συμπλοκή, ανταλλαγή πυρών, μεταξύ του ισραηλινού και του λιβανέζικου στρατού.

Εκρήξεις στη Βηρυττό, χτύπησαν το κέντρο πληροφοριών της Χεζμπολάχ
Νωρίτερα σήμερα, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού «μία από τις οποίες είχε στόχο (τη γειτονιά) Χαρέτ Χρεΐκ», αναφέρει το λιβανέζικο κρατικό μέσο ενημέρωσης NNA.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε λίγο μετά τις εκρήξεις ότι στόχος ήταν το γραφείο των media της, σε μια ομάδα WhatsApp που ενημερώνει δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το CNN αρκετές μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν στη δυτική Βηρυτό και μεγάλα σύννεφα καπνού υψώθηκαν στα νότια προάστια της πόλης ενώ ακούστηκαν οι ήχοι των drones.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χτύπησε το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυττό.

Ανταλλαγή πυρών

Εντωμεταξύ μια μείζονα εξέλιξη συνέβη στον νότιο Λίβανο, όπου ο στρατός του Λιβάνου ανταπέδωσε τα πυρά στις ισραηλινές δυνάμεις για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από ένα χρόνο, δήλωσε στο Reuters πηγή ασφαλείας του Λιβάνου.

Ο ίδιος ο στρατός δήλωσε ότι πυροβόλησε κατά της «πηγής» του ισραηλινού πλήγματος σε λιβανέζικο στρατιωτικό φυλάκιο στα νότια, από το οποίο σκοτώθηκε ένας στρατιώτης του.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αφότου ο στρατός ανέφερε ότι άλλος ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε αφού έγινε στόχος ισραηλινού πλήγματος ενώ βρισκόταν σε αποστολή διάσωσης με τον Ερυθρό Σταυρό.

Η Χεζμπολάχ λέει ότι πυροδότησε βόμβα κατά των ισραηλινών δυνάμεων

Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι πυροδότησε βόμβα εναντίον ισραηλινών δυνάμεων που διείσδυσαν σε χωριό του νότιου Λιβάνου.

Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε στο Telegram, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι ισραηλινά στρατεύματα από την ταξιαρχία Golani προσπαθούσαν να παρακάμψουν τη δυτική πλευρά του Maroun al Ras εκείνη τη στιγμή.

Ισχυρίστηκε ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Διαβάστε ακόμη: