Θέμα λίγων ωρών ή στη χειρότερη περίπτωση ημερών είναι κατά πληροφορίες η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακή από τους Άραβες του Αμπου Ντάμπι, με την φημολογία να είναι έντονη ότι ακόμη και σήμερα Πέμπτη ή αύριο Μεγάλη Παρασκευή το deal θα έχει ανακοινωθεί, χωρίς να αποκλείεται οι εξαγγελίες να γίνουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα, αν δεν έχει σήμερα – αύριο ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος όσων πρέπει να ανακοινωθούν!

Το τίμημα της απόκτησης των μετοχών από το Masdar fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσδιορίζεται πέριξ των 20 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται, στον βαθμό που κάποια ενεργειακά έργα που έχουν χαρακτηρισθεί ως «ανώριμα» ενταχθούν στο πακέτο πώλησης, αυτό να φτάσει ακόμη και τα 20,5 ευρώ ανά μετοχή!

Οι Άραβες σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποκτήσουν το 37,3% της ΓΕΚ Τέρνα, (η οποία θα αποκτήσει μια σοβαρή ρευστότητα που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον κατασκευαστικό όμιλο, ο οποίος επεκτείνεται επιθετικά στις παραχωρήσεις, έχοντας εντάξει στην φαρέτρα του Εγνατία οδό, ΒΟΑΚ και Αττική οδό) καθώς και μέρος ή το όλον από τα ποσοστά των ιδιωτών μετόχων (Atale 5,98%- Γ. Περιστέρης 11,06%) ενώ θα επακολουθήσει Δημόσια Πρόταση προς το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τις πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα κ. Γιώργος Περιστέρης, δεν θα πωλήσει το σύνολο των μετοχών του στην Τέρνα Ενεργειακή αλλά θα κρατήσει μέρος αυτών και παράλληλα θα παραμείνει ως επικεφαλής, σε συμφωνία με τους Άραβες, προκειμένου να τρέξει το μαγαζί!

Διαβάστε ακόμη: