Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι τιμές του χρυσού, καθώς το κίτρινο μέταλλο επωφελήθηκε από την ευφορία για τα χαμηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός είχε εκτιναχθεί σε υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα μετά τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed και σε μεγάλο βαθμό συνέχισε αυτή τη δυναμική. Το δολάριο και οι αποδόσεις του Δημοσίου ευνόησαν επίσης τις ευρύτερες αγορές μετάλλων.

Ο χρυσός spot αυξήθηκε κατά 0,3% σε υψηλό ρεκόρ στα 2.631,19 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 2.655,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Το κίτρινο μέταλλο σημείωσε άνοδο καθώς η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης και σηματοδότησε την έναρξη ενός κύκλου χαλάρωσης που οι αναλυτές αναμένουν ότι θα φέρει μείωση των επιτοκίων έως και 125 μονάδες βάσης φέτος.

Τα χαμηλότερα επιτόκια είναι καλός οιωνός για τον χρυσό, δεδομένου ότι μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε μη αποδοτικά περιουσιακά στοιχεία. Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν επίσης την ελκυστικότητα του δολαρίου και του χρέους.

Διαβάστε ακόμη: