Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Καρολίνα Πελενδρίτου στον τελικό των 100μ πρόσθιο στην κατηγορία SB11 ενώ, επίσης, «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1:19.78.

Η Κύπρια Παραολυμπιονίκης, είχε πάρει την πρόκριση στην δεύτερη σειρά των ημιτελικών τερματίζοντας στην πρώτη θέση με χρόνο 1:24.54.

Στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο, βρέθηκε η Jia Ma από την Κίνα και τρίτη, με το χάλκινο, τερμάτισε η Yana Berezhna από την Ουκρανία.

Παραολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Χρυσό μετάλλιο για την Καρολίνα Πελενδρίτου

Στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε η Καρολίνα Πελενδρίτου, μετά το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. πρόσθιου κολύμβησης. Η «χρυσή» παραολυμπιονίκης έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένη στην αναφώνηση του ονόματος της αλλά και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

Ποια είναι η Καρολίνα Πελενδρίτου

Η Καρολίνα Πελενδρίνου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την κολύμβηση, το 1995, όταν ήταν 9 χρονών, στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Στα 10 της χρόνια εντάχθηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης ενώ στην ίδια ηλικία, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μείωση της όρασής της.

Η ίδια στα 13 της χρόνια, το 1998, κατέρριψε το Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών στα 50 μ. και στα 100 μ. πρόσθιο ενώ τα ρεκόρ αυτά διατηρούνται μέχρι και σήμερα.

Μέχρι το 2002, η Καρολίνα Πελενδρίτου αγωνιζόταν σε αγώνες για αρτιμελείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της μείωσης της όρασής της.

Παραολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Χρυσό μετάλλιο για την Καρολίνα Πελενδρίτου

Η «χρυσή» παραολυμπιονίκης έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένη στην αναφώνηση του ονόματος της αλλά και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

Το 2002, αποφασίζει να ενταχθεί στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα και τοποθετείται στην κατηγορία S13. Στη συνέχεια, πρωτεύει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 50 μ. Ελεύθερο και στα 100 μ. Πρόσθιο και καταγράφει πανελλήνιο ρεκόρ.

Το Σεπτέμβριο του 2004, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Καρολίνα χαρίζει στην Κύπρο το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το Δεκέμβριο του 2009 η αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 100 μέτρα πρόσθιο για αθλήτριες με περιορισμένη όραση, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καταρρίπτοντας δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.