Δεν αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία ούτε θα ληφθούν νέα μέτρα, όπως ξεκαθαρίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.

Παρά ταύτα, η πίεση στους ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και δεν θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του 4ου κύματος, αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια.

Η κυβέρνηση, αναφέρουν πηγές, διατηρεί την ανησυχία της, ωστόσο εκτιμά ότι δεν γίνεται η ίδια καταγραφή σε όλες τις χώρες. Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι. Μόνο σήμερα έγιναν 700.000 τεστ κορωνοϊού.Την ίδια ώρα, οι ενδείξεις δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος.

 

Τζανάκης – Θα μολυνθούν 1.000.000 ανεμβολίαστοι μέχρι τα Χριστούγεννα – Πώς θα «σβήσει» η πανδημία

«Είπα ότι περιμένω μόλυνση 1.000.000 ανεμβολίαστων και λοιδορήθηκα. Το είπα διότι το στέλεχος αυτό είναι πολύ μεταδοτικό. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό το επόμενο διάστημα. Συνεπώς θα περιμένουμε η πανδημία με αλλεπάλληλα πανδημικά κύματα και εξάρσεις να “εμβολιάσει” με φυσική λοίμωξη τους ανεμβολίαστους και έτσι κάπως θα σβήσει η πανδημία.

Βεβαίως με ένα τίμημα, μεγάλο εάν επιλέξουμε να μην εμβολιαστούμε. Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτό, είναι προδιαγεγραμμένο τι θα γίνει», πρόσθεσε.

Πάμε για 11.000 κρούσματα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου

Τέλος, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις της ομάδας του, πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τις οποίες, δεν αποκλείεται να φθάσουμε τα 11.000 κρούσματα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.