search

LIFESTYLE

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 6 παγοπίστες για γιορτινές φιγούρες στην πόλη

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 6 παγοπίστες για γιορτινές φιγούρες στην πόλη. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας με μπόλικη γιορτινή διάθεση και κέφι -και αν δεν έχετε δικά σας παγοπέδιλα- μην ανησυχείτε, γιατί παντού υπάρχει η…

Παγοδρόμιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 6 παγοπίστες για γιορτινές φιγούρες στην πόλη. Ανάμεσα σε χιλιάδες λαμπερά φωτάκια και τον εντυπωσιακό στολισμό σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, κάτω από γιορτινά δέντρα και δίπλα σε αμέτρητα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, οι κάτοικοι της Αθήνας ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις γιορτές με τον απαραίτητο ενθουσιασμό που φέρνει μαζί της η εποχή μετά την πανδημία.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, ξεκινά και η εποχή για την απόλυτη χειμωνιάτικη εμπειρία και την ίδια στιγμή μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες όλων των Χριστουγέννων. Η μανία για το πατινάζ στον πάγο μπορεί να ξεκίνησε από τις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, όπου η θερμοκρασία είναι πολύ πιο χαμηλή για πολύ περισσότερο καιρό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει εδραιωθεί για τα καλά πια και στην Ελλάδα με αρκετές παγοπίστες να ανοίγουν τις πόρτες τους, ειδικά την περίοδο των γιορτών.

Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου η είσοδος είναι δωρεάν, μέχρι το παγοδρόμιο που λειτουργεί στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής και τις παγοπίστες σε κάποια από τα ωραιότερα γιορτινά χωριά της Αθήνας, οι φιγούρες στον πάγο φαίνεται ότι μαγεύουν μικρούς και μεγάλους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας με μπόλικη γιορτινή διάθεση και κέφι -και αν δεν έχετε δικά σας παγοπέδιλα- μην ανησυχείτε, γιατί παντού υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης του σχετικού εξοπλισμού.

Παγοδρόμιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται και αυτή τη χρονιά τα Χριστούγεννα με τον πιο πανηγυρικό τρόπο και μία μεγάλη σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Ο στολισμός αναμένεται για άλλη μία φορά εντυπωσιακός, ενώ οι λάτρεις του πατινάζ θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους στις φιγούρες πάνω στον πάγο στο παγοδρόμιο που θα παραμείνει ανοικτό στο πάρκο μέχρι και τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, λοιπόν, μία εκπληκτική παγοπίστα θα «αναδυθεί» στο βόρειο τμήμα του καναλιού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να φιλοξενήσει τους επίδοξους πατινέρ υπό τους ήχους γιορτινών τραγουδιών και μίας μαγευτικής, χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Το σημείο όπου είναι τοποθετημένο το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο: από εκεί θα έχετε την ευκαίρια να θαυμάσετε τη μαγευτική θέα του φωτισμένου Καναλίου και, βέβαια, του περίφημου χορού των Σιντριβανιών που μαγνητίζει τους επισκέπτες.

Παγοδρόμιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αυτή τη χρόνια, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υιοθετεί και μία εξαιρετικά σημαντική περιβαλλοντολογική πρωτοβουλία, «ντύνοτας» το παγοδρόμιο του με συνθετικό πάγο, ο οποίος έχει μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.

Ένα έξτρα tip: Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ωστόσο, είναι υποχρεωτικό να έχετε κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή πριν την προσέλευση σας στον χώρο του παγοδρομίου. Η διάρκεια παραμονής στο πάγο είναι 40 λεπτά για κάθε άτομο, ενώ για τα παιδιά από 5 έως 17 ετών χρειάζεται γραπτή συναίνεση κηδεμόνα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 216 8091000

Παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής

Όπως κάθε Χριστούγεννα εδώ και έξι χρόνια έτσι και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λειτουργεί ένα από τα ωραιότερα παγοδρόμια της πόλης. Σε μία μεγάλη παγοπίστα έκτασης 375 τ.μ. η οποία προστατεύεται πλήρως από μία σύγχρονη τέντα ώστε η λειτουργεία του να είναι εφικτή ακόμα και με βροχή ή χιονόπτωση, το παγοδρόμιο του Μεγαρου Μουσικής είναι ένα γιορτινό στολίδι στο κέντρο της Αθήνας, μία εορταστική στάση απαραίτητα για μεγάλους και μικρούς.

Το κόστος εισόδου είναι 10 ευρω το άτομο αλλά σας εξασφαλίζει παραμονή στον πάγο για όση ώρα επιθυμείτε χωρίς κανέναν περιορισμό. Και το καλύτερο, στην τιμή περιλαμβάνεται και το κόστος ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο πατινάζ, ενώ χαζεύετε τα φωτάκια της στολισμένης πρωτεύουσας και στη συνέχεια απολαύστε ένα ζεστό ρόφημα στους πάγκους που είναι στημένοι δίπλα στην παγοπίστα.

Το παγοδρόμιο του Μεγάρου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 16:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Ένα έξτρα tip: Όσοι δεν είναι ιδιαίτερα εξοικοιωμένοι με την εμπειρία του πατινάζ στον πάγο υπάρχει πάντα η δυνατότητα ενός ιδιαίτερου μαθήματος διάρκειας 15 λεπτών, το οποίο κοστίζει 10 ευρώ και θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση για την πρώτη επαφή σας με αυτό το συναρπαστικό άθλημα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3414105

Santa Claus Kingdom

Μέσα σε ένα πραγματικά πολύ μεγάλο θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας, στο Santa Claus Kingdom που στήνεται κάθε χρόνο στο M.E.C. Παιανίας, θα βρείτε, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα παιχνίδια, μία εσωτερική παγοπίστα ιδανική για γιορτινές φιγούρες πάνω στον πάγο.

Στον χώρο του Ice Fun Land εκτός από την πίστα του πατινάζ υπάρχουν ακόμα και αρκετές τσουλήθρες με σωλήνες για να γλυστρίσετε με θεαματικό και άκρως διασκεδαστικό τρόπο πάνω σε ένα απίθανο, τεχνητό, χιονισμένο τοπίο. Άλλωστε πρόκειται για το μεγαλύτερο παγοδρόμιο που βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο στην Αθήνα, συνολικής έκτασης 300 τ.μ.

Ένα έξτρα tip: Στο Santa Claus Kingdom αξίζει να πάτε για να περάσετε μία ολόκληρη γιορτινή ημέρα με τα παιδιά σας, αφού οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εκεί είναι ανεξάντλητες. Εκτός από το παγοδρόμιο, λοιπόν, αφεθείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων με παιχνίδια στο τεράστιο πάρκο έκτασης 13.00 τ.μ. που ανοίγει τις πόρτες του την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. To κόστος των εισιτηρίων ξεκινά από 9 ευρώ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106199777

Christmas Factory

Στο κέντρο της Αθήνας, για άλλη μια χρονιά, κάνει την εμφάνιση του ένα παραμυθένιο γιορτινό πάρκο γεμάτο ξωτικά, παιχνίδια και μπόλικη χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Στο Christmas Factory που ανοίγει και αυτές τις γιορτές τις πόρτες του στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα κάνετε καταπληκτικές βόλτες σε μία χαριτωμένη παγοπίστα που, ειδικά τις βραδινές ώρες, λαμποκοπά κάτω από τον εντυπωσιακό στολισμό του πάρκου.

Το Christmas Factory και η Επέλαση των Ξωτικών είναι ανοικτό τις καθημερινές από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι τις 22:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Το κόστος των εισιτηρίων ξεκινά από 5 ευρώ.

Ένα έξτρα tip: Ακόμα και δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά να κάνετε πατινάζ στον πάγο, στο παγοδρόμιο του Christmas Factory θα υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτές για να σας δείξουν τις βασικές τεχνικές και να σας βοηθήσουν να κρατήσετε την ισορροπία σας πάνω στα παγοπέδιλα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103461589

Village shopping and more

Γιορτές θα πει οικογενειακές βόλτες για ψώνια, φαγητό, παιχνίδι και σινεμά. Όταν όλα αυτά συνδυάζονται, όλοι περνούν ακόμα καλύτερα.

Από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο Village shopping & more στου Ρέντη, μία μεγάλη, παγωμένη πίστα περιμένει τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν ένα διασκεδαστικό, χειμωνιάτικο διάλειμμα από τις γιορτινές αγορές. Το παγοδρόμιο λειτουργεί από Δεύτερα έως Παρασκευή από τις 16:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 το πρωί έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Ένα έξτρα tip: Aν δεν έχετε τα δικά σας παγοπέδιλα μπορείτε να νοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό στους πάγκους του παγοδρομίου που θα παραμένει ανοικτό μέχρι και τον Φεβρουάριου του 2023.

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4256087, 210 425726

Παγοδρόμιο Athens Heart

Στην οδό Πειραιώς βρίσκεται το μεγαλύτερο μόνιμο παγοδρόμιο της Ελλάδας σε έναν πραγματικά τεράστιο χώρο που ξεπερνά τα 1.000 τ.μ.

Το παγοδρόμιο στο εμπορικό κέντρο Athens Heart είναι κατάλληλο για όλες τις καιρικές συνθήκες, αφού είναι προστατευμένο από μία ειδκή τέντα που επιτρέπει το πατινάζ στον πάγο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μία απίθανη εμπειρία πατινάζ, καθώς το παγοδρόμιο στο Athens Heart είναι επαγγελματικό και η ποιότητα του πάγου είναι εξαιρετικά υψηλή.

Το κόστος του εισιτήριου είναι 10€ και ισχύει για απεριόριστη παραμονή στην παγοπίστα μέχρι την έξοδό σας από το χώρο. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται η ενοικίαση παγοπεδίλων. Το παγοδρόμιο είναι ανοικτό τις καθημερινές από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 23:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Ένα έξτρα tip: Για όσους ενδιαφέρονται για μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ ή για να εγγραφούν στις παιδικές/αντρικές/γυναικείες ομάδες χόκεϋ, μπορούν να απευθυνθούν στο ταμείο για περισσότερες πληροφορίες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3414105

Διαβάστε ακόμη: