Ο Ολυμπιακός “σάρωσε” με 3-0 την Μπράγκα στη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League, με τον Χρήστο Μουζακίτη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.

Στα 17 του χρόνια, ο περσινός τροπαιούχος του Youth League, Χρήστος Μουζακίτης, ξεκίνησε βασικός στο Ολυμπιακός – Μπράγκα και έκανε τη διαφορά στο κέντρο της ομάδας του Μεντιλίμπαρ.

Ο προπονητής των Πειραιωτών τον αποθέωσε μάλιστα στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ενώ ο ίδιος ο νεαρός ποδοσφαιριστής είδε και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τον χειροκροτούν προσωπικά στο κατάμεστο “Καραϊσκάκης”.

Ο Μουζακίτης είχε 87% στις πάσες του στο ματς, τρία κλεψίματα και ένα επιτυχές τάκλιν, με τον Μεντιλίμπαρ να δηλώνει για αυτόν τα εξής: «Πού και πού βγαίνουν τέτοιοι παίκτες. Ο Μουζακίτης μας έχει ενθουσιάσει γιατί και στο προηγούμενο παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα. Όταν έχεις φάτσα καλού παιδιού, δεν σημαίνει ότι είσαι και αδύναμος. Έχει αυτή την συμπαθητική φυσιογνωμία, αλλά είναι και δυνατός».

Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Μουζακίτης;

Το wonderkid του Ολυμπιακού γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 2006, έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε με τη φανέλα του Ποσειδώνα Ηρακλείου Αττικής, αλλά εκεί που… ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ήταν στον Ολυμπιακό, στου οποίου τις ακαδημίες βρίσκεται από την ηλικία των 10 ετών. Το φοβερό με τον νεαρό άσο είναι ότι αρχικά ήθελε να γίνει τερματοφύλακας και αυτή ήταν η θέση που αγωνιζόταν στο ξεκίνημα του.

Ωστόσο, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός αποτέλεσε η αφορμή για να αλλάξει θέση. Σε ηλικία 7 ετών είχε κάνει μία έξοδο σε ένα παιχνίδι και είχε δεχθεί χτύπημα με τις τάπες στο μάτι. Μάλιστα, ήταν τόσο άσχημο το χτύπημα που είχε δεχθεί, που υπήρχαν πιθανότητες να το έχασε κιόλας το μάτι του, αλλά ευτυχώς δεν έγινε ποτέ αυτό. Και επίσης ευτυχώς δεν χρειάστηκε ούτε να σταματήσει στο ποδόσφαιρο.

Απλά άλλαξε θέση, αφήνοντας την εστία για να γίνει αρχικά αριστερό μπακ – χαφ. Από την Κ12 και μετά όμως άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου. Εκεί που αγωνίζεται μέχρι σήμερα, όντας ένας box to box κεντρικός χαφ, που ξέρει να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ έχει και τον ρόλο του εκτελεστή όλων των στημένων φάσεων. Είδωλο του ο Λούκα Μόντριτς, κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό βάσει της θέσης στην οποία παίζει.

Την περσινή σεζόν ο 17χρονος άσος κατέγραψε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Κ19 του Ολυμπιακού,μετρώντας 16 γκολ και 5 ασίστ, ενώ είχε και 16 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β’ στη Super League 2. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών το έκανε στο φιλικό με τον Άγιαξ και δεν βλέπει την ώρα για το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Διαβάστε ακόμη: