Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης σχολίασε με αιχμές τόσο το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία λέγοντας ότι τρέχει πίσω από τα γεγονότα όσο και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Οσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι είναι μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση και αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που δημιούργησε η αποτυχία και η ατολμία του πρωθυπουργού. «Μιλά για ένα νέο ΕΣΥ ενώ στην πράξη το απαξιώνει. Και εμπαίζει τους υγειονομικούς, δηλώνοντας ότι δήθεν είναι δίπλα τους», ανέφερε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κατακρίνοντας και τον Αλέξη Τσίπρα που «εμμένει στη γνωστή αδιέξοδη λογική του. Μία αξιωματική αντιπολίτευση που αποτελεί την ανάστροφη εικόνα της κυβέρνησης. Που αδυνατεί να πείσει και να δώσει λύσεις». Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την αναγκαία συνεννόηση και συνευθύνη, για να συγκροτηθεί και να γίνει πράξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Θα τους κρίνουν οι πολίτες».

Υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό

Τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής επιμένει, στηρίζοντας τους εμβολιασμούς και «ζητούμε την υποχρεωτικότητα σε κρίσιμες επαγγελματικές κατηγορίες. Επιμένουμε στην ανάγκη ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, και στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία. Επιμένουμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δοκιμάζεται και επιτέλους στην έμπρακτη στήριξη των λειτουργών του, που ως τώρα έχουν μείνει στο χειροκρότημα». Κατέληξε αναφέροντας ότι φτάνουν τα λόγια χωρίς περιεχόμενο καθώς «κουράζουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί πράξεις. Και για αυτές την ευθύνη έχει η κυβέρνηση».