Υπό πίεση διαπραγματεύεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δοκιμάζει κρίσιμες τεχνικά στηρίξεις, υποχωρώντας στα επίπεδα των 1.270 μονάδων, εν όψει της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.269,71 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,33% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,00%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,07%) και της Coca Cola HBC (+1,37%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,83%), της Viohalco (-2,53%), της Eurobank (-2,35%),των ΕΛΠΕ (-2,18%), της Elvalhalcor (-2,11%) και της Πειραιώς (-2,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (+1,33%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,26%) και των Πρώτων Υλών (-2,18%).

Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 57 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Reds +2,09% και Σαράντης +2,07%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ίλυδα -3,64% και Ευρωσύμβουλοι -2,94%.

Διαβάστε ακόμη: