Με πτώση έκλεισε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία απομακρύνθηκε εκ νέου από την περιοχή των 880 μονάδων.

Οι ισχυρές απώλειες της μετοχής της Εθνικής και της Βιοχάλκο, αλλά και οι διορθώσεις από τη χθεσινή αντίδραση, απομάκρυναν για ακόμη μία φορά το Χρηματιστήριο Αθηνών από τη ζώνη των 880 μονάδων, καθώς δεν κατάφερε να ελέγξει τις πιέσεις έως το τέλος της συνεδρίασης, με τις δημοπρασίες μάλιστα να επιταχύνουν τις πωλήσεις σε όλο το μήκος του ταμπλό.

Με το ήμισυ του όγκου σήμερα να πραγματοποιείται από δύο μετοχές, την Alpha Bank και τη Eurobank, και την Εθνική Τράπεζα να δέχεται ισχυρές πιέσεις, το ΧΑ δεν μπορούσε να κρατήσει τις άμυνές του ως το τέλος και να διατηρήσει την επαφή του με τη ζώνη των 880 μονάδων, χάνοντας και τις 870 μονάδες. Μετά άλλωστε από τα σκαμπανεβάσματα των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, οι άμυνες σε μια περιοχή μακριά από τη στήριξη των 860 μονάδων χρειάζονται καταλύτες για να ενεργοποιηθούν.

Λύγισε από τις πιέσεις στο τέλος το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με πτώση 1,38% στις 868,11 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 92,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 55,1 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -1,51% και στις 2.090,49 μονάδες, ενώ στο +0,29% και στις 1.371,83 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,27% στις 530,76 μονάδες.