Χωρίς κατεύθυνση και με νευρικότητα συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών αφήνοντας πίσω του μια επίσης “νευρική” εβδομάδα. Οι δραματικές εξελίξεις στη χώρα σε συνδυασμό με την οικονομική αβεβαιότητα προκαλούν “παγωμάρα” σε εγχώριους και ξένους επενδυτές. Στο επίκεντρο παραμένει σήμερα η αξιολόγηση από τον οίκο DBRS.

“Στην παρούσα φάση, έχουμε και κραταιά ανοδική τάση, και πτωτικό σκέλος” αναφέρει η FastFinance τονίζοντας ότι “είναι λογικό να αναζητήσουμε μετοχές για να (επανα)τοποθετηθούμε. Από τη μία, θα ψάξουμε ένα σημείο αγοράς, είτε τεχνικά/διαγραμματικά, είτε και σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα της αγοράς. Το σημείο αυτό, είναι υποκειμενική επιλογή του καθενός, ανάλογα τον επενδυτικό του χαρακτήρα και χρονικό ορίζοντα τοποθέτησης. Από την άλλη, θα ψάξουμε «τις καλύτερες μετοχές», και η λογική προτάσσει να επιλέξουμε εκείνες με την καλύτερη συμπεριφορά”.

Ο Γενικός Δείκτης στις 12.00 ώρα κατέγραφε οριακή άνοδο κατά 0,02% στις 1.247 μονάδες. Ισχυρές απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο με τις Alpha Bank και Πειραιώς να υποχωρούν άνω του 3% και την Εθνική και Eurobank  να καταγράφουν πτώση 1,07% και 1,68% αντίστοιχα.

Σημαντική πτώση καταγράφει η Aegean κατά 4,25%, 3% υποχωρεί η Βιοχάλκο, 2,95% η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, 3,85% η ΔΕΗ, 3,47% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και 6% η Ελλάκτωρ. Μοναδική εξαίρεση σήμερα στην ευρύτερη υψηλή κεφαλαιοποίηση η μετοχή της Jumbo που ενισχύεται κατά 1,25%.

Διαβάστε ακόμη: