Μικρή άνοδο σημειώνει σήμερα ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να κρατούν “επαφή” με σκοπό την υπέρβαση στις 900 μονάδες.

Το βλέμμα παραμένει στραμμένο στην ενεργειακή κρίση και τα επιδόματα που θα δώσει το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση για την “ανακούφιση” νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και στα μακρο που αφορούν κυρίως τον πληθωρισμό.

Η αγορά διατηρεί τα επίπεδα των 890 μονάδων που αποτελούν “μαξιλάρι” για να μην δούμε χαμηλότερα επίπεδα βάζοντας πλώρη με “πρωταγωνιστή” τις τράπεζες στην επόμενη θετική περιοχή τις 917 μονάδες που αποτελούν σοβαρή αντίσταση με πρώτη στήριξη τις 878 μονάδες.

Αυτή την ώρα στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης “γύρισε” σε οριακά πτωτικό έδαφος κατά 0,08% στις 895 μονάδες. Ισχνή η αξία των συναλλαγών στα €17 εκατ.

Μεικτές τάσεις στον τραπεζικό κλάδο με την Alpha Bank να υποχωρεί κατά 0,60%, την Εθνική 0,69% και την Πειραιώς 0,77% ενώ με θετικό πρόσημο κινείται η Eurobank κατά 0,05%.

Χωρισμένη στα… δυο και η υπόλοιπη υψηλή κεφαλαιοποίηση με «πρωταγωνιστή» την ΔΕΗ η οποία καταγράφει άνοδο 2%, αλλά και με κέρδη άνω του 1% να σημειώνουν οι Jumbo, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Αντίθετα πτώση 1,33% σημειώνει ο τίτλος της Quest, 0,68% της ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ, 0,65% της Τιτάν, 0,34% της Ελλάκτωρ, 0,25% της ΕΥΔΑΠ και της Μυτιληναίος. Μικρότερες απώλειες κατά 0,08% καταγράφει αυτή την ώρα η Lamda Development, 0,12% η Coca Cola 3E και 0,19% η Aegean.

Στην μικρή κεφαλαιοποίηση σημαντικά κέρδη σημειώνει η Κυριακούλης κατά 1,73% και κατά 1,65% η Premia Properties ενώ σε ποσοστό 1% ενισχύεται ο τίτλος της Alumil. Αντίθετα πτώση 0,46% καταγράφει η Profile και 0,38% η Ελαστρον.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σκρέκας – Ρεύμα: Απορροφάται το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με επιδότηση 1,9 δις ευρώ