Υπό πίεση βρίσκεται για ακόμη μια συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης στα επίπεδα των 890 μονάδων δείχνοντας αδυναμία υπέρβασης στο ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα μακροοικονομικά δεδομένα και οι αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών συνθέτουν ένα δύσκολο “παζλ” για τους επενδυτές και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές τo θετικό momentum οριοθετείται από τη στήριξη των 875, με επόμενο επίπεδο τις 912 μονάδες.

Λίγο μετά τη 1.30 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά 0,75% στις 892,46 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παραμένει… “καλοκαιρινή” στα 25,5 εκατ.ευρώ.

Ολοι οι “μεγάλοι” παραμένουν σε αρνητικό έδαφος με εξαίρεση την μετοχή της Alpha Bank που ενισχύεται κατά 0,12%, του ΑΔΜΗΕ κατά 0,73%, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ κατά 0,31%, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 0,23% και της Τέρνα Ενεργειακή άνω του 1%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ισχυρές απώλειες καταγράφει η Coca Cola σε ποσοστό 2,34%, η Τιτάν 1,59%, ο ΟΠΑΠ 1,60% και η ΔΕΗ 1,34%.

Ισχυρές απώλειες και στην μικρή κεφαλαιοποίηση με την Κέκροψ και τον Δρομέα να υποχωρούν στο ταμπλό άνω του 3%. Σε θετική τροχιά με κέρδη 1,18% η Ελαστρον.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Τα σενάρια για τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης

Πόσο κοστίζει να μεγαλώσεις ένα παιδί: Έρευνα το υπολόγισε ακριβώς

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν, μετά τις διακοπές – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα