Η Τουρκία και η Συρία υπέστησαν έναν από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς των τελευταίων δεκαετιών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά κατά πολύ τους 15.000.

Η κλίμακα των καταστροφικών δίδυμων σεισμών μεγέθους 7,8 και 7,5 βαθμών Ρίχτερ, αντίστοιχα, έχει κινητοποιήσει περισσότερες από 12 χώρες για να υποστηρίξουν τους πληγέντες από τις βιβλικές καταστροφές. Μπροστά σε αυτή την καταστροφή δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Τούρκος μετανάστης Hamdi Ulukaya, CEO της εταιρείας Chobani με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος αποφάσισε να στείλει χρηματική βοήθεια στη γενέτειρά του.

Ο Ulukaya ζήτησε κι από άλλους να συμμετάσχουν μαζί του για να κάνουν δωρεές για συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης και είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες και έγραψε σε ένα tweet ότι θα ανταποκρινόταν επίσης σε δωρεές έως και $1 εκατ. μέσω των Τουρκικών Ταμείων Φιλανθρωπίας. Αυτό το όριο έχει καλυφθεί, είπε εκπρόσωπος της Chobani, ανεβάζοντας τη συνολική του δωρεά του επιχειρηματία στα $2 εκατ. Το ταμείο που ενίσχυσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας εδρεύει στη Νέα Υόρκη και στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά $10 εκατ. σε δωρεές, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο τους.

Διαβάστε ακόμη: