Στη ζωή του με τη σύζυγό του, Αθηνά Μαξίμου, αλλά και στο πώς συμπεριφέρεται στις συνεργασίες του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αιμίλιος Χειλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», με τον ίδιο να μιλάει για τον λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά με τη σύζυγό του, τονίζοντας ότι οι τρεις τους -μαζί με το σκυλάκι τους- είναι οικογένεια.

«Είμαστε οικογένεια, εγώ η σύζυγός μου και το σκυλάκι μας. Δεν κάναμε παιδιά, δεν μπορέσαμε, μετά δεν θέλαμε, τελείωσε η ιστορία. Αλλά είμαστε οικογένεια! Δεν μπορεί κανείς να μου αφαιρέσει το δικαίωμα εγώ με τον ή την σύντροφό μου και το σκυλί μου να θεωρούμαστε οικογένεια, γιατί είμαστε 3 που νοιάζεται ο ένας για τον άλλον. Αυτός που λέει ότι δεν είναι οικογένεια, δεν αντέχει ούτε τα έντερά του. Υπάρχουν και ευτυχισμένες οικογένειες, αλλά οι περισσότερες οικογένειες που βλέπω, βλέπουν εμένα και την Αθηνά, που προσπαθούμε να περάσουμε όσο πιο καλά μπορούμε μεταξύ μας και με τους άλλους, και να κρατάμε ευτυχισμένους ανθρώπους γύρω μας, και αυτοί δεν είναι. Είναι “χοντρό” αυτό που λέω, απλά εμείς είμαστε καλά που η οικογένειά μας είναι αυτής της δυαδικότητας. Οι άλλοι δεν είναι καλά και προβάλλουν σε εμάς το “μήπως δεν είστε καλά;”», είπε χαρακτηριστικά ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Αιμίλιος Χειλάκης εξήγησε πώς συμπεριφέρεται στις συνεργασίες του, τονίζοντας ότι: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να τα βάλω με κάποιον ο οποίος είναι πιο κάτω, με έναν υφιστάμενο. Ποτέ δεν μπορώ να μαλώσω με έναν υφιστάμενο. Αν είναι να μαλώσω, θα μαλώσω με κάποιον στα ίσια, “έλα να τα πούμε, έλα να τα βρούμε”».

Ο ίδιος περιέγραψε και ένα πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση με συνεργάτη του σε κάποια δουλειά.

«Όταν νιώθω ότι δεν συμβαίνουν τα πράγματα στη δουλειά, θα απαιτήσω να γίνει και, αν δεν γίνει, θα ζητήσω να υπάρξει αντικατάσταση. Τόσο απλά. Την Άνοιξη ήταν ένα παιδί στην παραγωγή από το οποίο ζήτησα κάτι και με πολύ έντονο και μάγκικο ύφος μου είπε: “εγώ δεν θέλω να το κάνω”. Του εξήγησα πως “αν δεν το κάνεις αυτό, δεν γίνεται, θα πρέπει να φύγεις”, λέει πως “έτσι όπως μου μιλάς, είναι λόγος για να μη δουλέψουμε” και του είπα “φύγε”. Αυτό όμως είναι λίγο πιο έντονο μερικές φορές, γιατί υπάρχει μια βασική αλήθεια, η μεγαλύτερη όλων: Ότι πρέπει να φέρουμε εις πέρας τη δουλειά. Ειδικά στη δική μας δουλειά υπάρχει κάτι που ξεκινάει πρόβες τον Μάιο και πρέπει να τελειώσει παραστάσεις τον Σεπτέμβρη, είναι τεσσάρων μηνών δουλειά και θα πρέπει να είμαστε όλοι συνεπείς. Θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες για το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής ή ο σκηνοθέτης μιας δουλειάς είναι παρόντες για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο μας επιβραβεύει όλους με έναν υπέροχο και δίκαιο τρόπο. Ή μας καταβαραθρώνει, γιατί μας αξίζει», ανέφερε ο ηθοποιός.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε και για το πώς έχει επηρεαστεί ο χαρακτήρας του από την πάροδο των χρόνων, με τον ίδιο να σημειώνει ότι μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα.

 

«Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την πατρίδα μας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική σεξουαλικότητα, αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον εαυτό τους σε σχέση με το φύλο. Δεν είναι μόνο βιολογικό το φύλο, αλλά και αυτό που θα ήθελα να είμαι. Μπορεί να είμαι ένας μετανάστης, ο οποίος έχει έρθει σε αυτή τη χώρα, δεν ήθελα να μείνω εδώ, με κρατήσατε. Μπορείτε να με ενσωματώσετε στο κοινωνικό σύνολο για να μην είμαι παραβάτης διαρκώς; Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω τους ανθρώπους βάσει της θρησκευτικής τους ιδέας. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον Χριστιανό από Μουσουλμάνο. Δεν είμαι Χριστιανός, ούτε Μουσουλμάνος. Δεν με ενδιαφέρει το ότι δεν υπάρχει Θεός», τόνισε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

 

Διαβάστε ακόμη: