Ο  Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ως ένα πολύ ελκυστικό πρόγραμμα που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι αυτά τα δάνεια θα έχουν το 1/4 του εμπορικού επιτοκίου. Για παράδειγμα ανέφερε ότι για ένα σπίτι 100 τμ για ένα δάνειο 30 ετών, ο πολίτης αναμένεται να κερδίσει 3.000 ευρώ το χρόνο.

Όσον αφορά την παρούσα κυβέρνηση, ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι κάνοντας τον τελικό λογαριασμό επρόκειτο για μια αποτελεσματική κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει σύγκριση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με πρόσφατες κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Σχετικά με τις συντάξεις, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι μεσοσταθμικά ο χρόνος απόδοσης είναι 2 μήνες. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που αποδίδονται σε 15 μέρες και περιπτώσεις που αποδίδονται σε περισσότερους από 2 μήνες. Όπως τόνισε ο υπουργός καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, είμαστε σε εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν.

Αναφερόμενος στα ΚΕΠΑ, τόνισε ότι στο παρελθόν αντί για Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, ήταν κέντρα περιφρόνησης αναπήρων. Σημείωσε ότι έχουν γίνει συνολικές παρεμβάσεις, από τις 26 Σεπτέμβριου οι περισσότερες διαδικασίες γίνονται ψηφιακά, ενώ τόνισε ότι όλοι οι πολίτες με μη αναστρέψιμες ασθένειες δε χρειάζεται να ξαναπεράσουν από την επιτροπή. Προσέθεσε τέλος ότι θα αυξηθούν οι γιατροί των ΚΕΠΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι όλες οι καταγγελίες εξετάζονται καθώς πλέον υπάρχει επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων στον ΕΦΚΑ.

Συντάξεις Μαΐου: Μετά το Πάσχα οι πληρωμές – Δείτε τις ημερομηνίες 

Μετά το Πάσχα, από τις 25 έως τις 28 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων Μαϊου από τον ΕΦΚΑ.

Δεδομένου ότι οι συντάξεις προπληρώνονται τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες για την πληρωμή των συντάξεων Μαΐου είναι:

  • Την Τρίτη 25 ή την Τετάρτη 26 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου σε 924.428 συνταξιούχους των τέως φορέων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν – όπως παγίως συμβαίνει – από την προηγούμενη το απόγευμα.
  • Την Τετάρτη 26 ή την Πέμπτη 27 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου σε 1.551.554 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του  ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7 και 9. Οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν – όπως παγίως συμβαίνει – από την προηγούμενη το απόγευμα.
  • Την Πέμπτη 27 ή την Παρασκευή 28 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου σε 1.553,927 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6 και 8. Οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν – όπως παγίως συμβαίνει – από την προηγούμενη το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα