Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε σήμερα ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις θα αρχίσουν να δίνονται από το τέλος Ιανουάριου.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι το ύψος της αύξησης που θα δοθεί θα προσδιοριστεί  από το ύψος της αύξησης του ΑΕΠ και της αύξησης του τιμαρίθμου, και αυτό θα αποτυπωθεί  στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες. Εξήγησε ότι το άθροισμα αυτών των δύο μεγεθών θα διαιρεθεί δια δυο, και αυτό θα είναι το ύψος της αύξησης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισήμανε πως αν υπάρξει απόκλιση είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των συνταξιούχων μετά την οριστικοποίηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ του χρόνου το Φθινόπωρο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ακόμη ότι οι αυξήσεις θα αφορούν στο 95% των συνταξιούχων. Θα δουν μια,  δυο η και τρεις αυξήσεις στις αποδοχές τους, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Τόνισε επίσης ότι το επίδομα των 250 ευρώ θα καταβληθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων όταν θα δοθούν και οι συντάξεις Ιανουάριου.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις δήλωσε ότι ουσιαστικά έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Έχουν μηδενιστεί οι εκκρεμότητες μέχρι και το 2020 και έχουν μείνει 8.500 εκκρεμείς συντάξεις του 2021 και 17.000 του 2022.

Διαβάστε ακόμη: