Σε μια νέα συνέντευξη στο Hollywood Reporter, ο Χάρισον Φορντ μιλάει για τη δουλειά του και τα γεγονότα που τον σημάδεψαν.

Λίγοι ηθοποιοί έχουν διατηρήσει την εικόνα του περιπετειώδη ήρωα για τόσα χρόνια όσα ο Χάρισον Φορντ: Ο ηθοποιός από το Ιλλινόι έγινε γνωστός ενσαρκώνοντας τον γοητευτικό λήσταρχο Χαν Σόλο στον «Πόλεμο των Άστρων» του 1977 και σήμερα, 46 χρόνια αργότερα, ετοιμάζεται να ενσαρκώσει για μια ακόμη φορά τον περιπετειώδη αρχαιολόγο στο επερχόμενο «Ιντιάνα Τζόουνς 5». Και μπορεί ο Φορντ να έχει κάνει καριέρα υποδυόμενος περιπετειώδεις και χαρισματικούς ήρωες, τα τελευταία χρόνια ωστόσο, ο ηθοποιός έχει καλλιεργήσει μια εντελώς διαφορετική περσόνα για τις δημόσιες εμφανίσεις του: Ο Φορντ τα λέει ξεκάθαρα και σταράτα σε συνεντεύξεις και εκπομπές, ενσαρκώνοντας έναν κατσούφη και μπουχτισμένο γερογκρινιάρη -πάντα όμως με αυτοαναφορικότητα και χιούμορ!

Στην συνέντευξη του Hollywood Reporter που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Φορντ είπε στον δημοσιογράφο Τζέιμς Χίμπερντ πως «θα προτιμούσε να ειναι σε μια παγωμένη βουνοκορφή» αντί να δίνει συνεντεύξεις. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν αντιπαθεί τις συνεντεύξεις λόγω κάποιας αγχώδης διαταραχής, ο ηθοποιός απάντησε: «Δεν έχω αγχώδη διαταραχή! Έχω απέχθεια στις βαρετές καταστάσεις! Τις πρώτες μου φορές ήμουν πολύ ντροπαλός και κατατρομαγμένος – τα γόνατά μου έτρεμαν λόγω έλλειψης εξοικείωσης. Όμως σιγά σιγά το ξεπέρασα και άρχισα να το απολαμβάνω.»

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γουστάρω να κάνω» συνεχίζει. «Αλλά θέλω να είμαι σωστός και να μην κάνω τη ζωή των συνεργατών μου δύσκολη. Για παράδειγμα, εσύ μπορεί να περνάς υπέροχα αυτή τη στιγμή! Δε με νοιάζει. Είμαι εδώ απλά για να κάνω τη δουλειά μου -και δουλειά μου είναι να πουλήσω ένα προϊόν. Ουσιαστικά, γι’ αυτό με πληρώνουν. Την υποκριτική θα την έκανα και τζάμπα» αστειεύεται ο βετεράνος σταρ.

Πέρα από την υποκριτική, ο Φορντ λατρεύει και τα αεροπλάνα: Ο αειθαλής ερμηνευτής είναι εξαιρετικός πιλότος και πετάει αεροπλάνα και ελικόπτερα κάθε είδους στον ελεύθερο χρόνο του. Το 2015 ωστόσο, ο Φορντ ενεπλάκη σε αεροπορικό ατύχημα πιλοτάροντας ένα αεροπλάνο-αντίκα του B’ Παγκοσμίου πολέμου – ένα ατύχημα που τον άφησε με σπασμένη λεκάνη και αστραγάλους.

«Πολλά άλλαξαν μετά από αυτό» θυμάται ο σταρ. «Η γυναίκα μου δεν πετάει πια μαζί μου σε αντίκες. Δε θα ήθελα να περάσω ξανά τα ίδια. Ήταν δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου. Αλλά συνεχίζω να πετάω γιατί το ατύχημα δεν ήταν δικό μου λάθος. Επρόκειτο για ένα τεχνικό πρόβλημα που δε θα μπορούσα να είχα προβλέψει»

Διαβάστε περισσότερα