Ένα τρένο έπαθε μηχανική βλάβη ενώ διέσχιζε τη σήραγγα της Μάγχης η οποία ενώνει τη Γαλλία και τη Βρετανία, με συνέπεια εκατοντάδες επιβάτες να αποκλειστούν στη σήραγγα και χρειάστηκε να περπατήσουν στο τούνελ μέχρι να φτάσουν σε άλλο συρμό.

Βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τουρίστες και άλλους επιβάτες να περπατούν μέσα στη σήραγγα υπηρεσίας.

Η εταιρεία του Eurotunnel επιβεβαίωσε ότι την Τρίτη ο συρμός των 15:50 σταμάτησε λόγω βλάβης, ενώ κατευθυνόταν προς τη Βρετανία. Οι επιβαίνοντες χρειάστηκε να περπατήσουν ως το σημείο που θα τους παραλάμβανε άλλο συρμός για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Εν τω μεταξύ οι ταξιδιώτες προς τη Βρετανία θα παρέμεναν στο Καλαί ως τα ξημερώματα της Τετάρτης για να επιλυθεί το ζήτημα.

Επιβάτης είπε στο πρακτορείο PA ότι 10 λεπτά από την αναχώρηση, τα φώτα έσβησαν και το τρένο σταμάτησε. Στους επιβάτες είπαν ότι πρέπει να λυθεί ένα ζήτημα με τις ρόδες, αλλά 1,5 ώρα μετά δεν είχαν βρει κάτι.

Τελικά αποβιβάστηκαν και περπάτησαν για περίπου 10 λεπτά μέσα στη σήραγγα υπηρεσίας ως το τρένο που θα τους παραλάμβανε, αλλά και αυτό είχε προβλήματα.

Τελικά έφτασαν στη Βρετανία έξι ώρες από την επιβίβαση στη Γαλλία.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα περίπου 50 χιλιόμετρα της σήραγγας βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από τον βυθό της Μάγχης. Αποτελείται από δύο σήραγγες και μια μικρότερη υπηρεσίας ανάμεσα σε αυτές που προορίζονται για τους συρμούς.

Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Απρίλιο, αναφέρει το Sky News, όταν τρένο μεταφοράς φορτίων χάλασε μέσα στη σήραγγα.