Η κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League δεν έβγαλε κάποιο μεγάλο ντέρμπι. Παρόλο που παρουσία της Παρί Σεν Ζερμέν, της Ίντερ (κυρίως αυτών των δύο), αλλά και της Νάπολι στο γκρουπ των ανίσχυρων, δημιούργησε την αίσθηση ότι θα προκύψει το ντέρμπι, οι Γάλλοι ήταν οι πιο τυχεροί καθώς τους προέκυψε ως αντίπαλος η (θεωρητικά πάντα) πιο αδύναμη από τις ισχυρές, Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Έτσι αυτό που έμεινε από την σημερινή διαδικασία είναι τα δύο ιταλο-ισπανικά ντέρμπι με την Ίντερ να αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα τη Νάπολι…

Το πρώτο ζευγάρι που προέκυψε δια χειρός Τέρι ήταν το Πόρτο-Άρσεναλ, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το Νάπολι-Μπαρτσελόνα! Υπενθυμίζουμε ότι η Νάπολι στους ομίλους είχε παίξει με τη Ρεάλ και στα νοκ άουτ ξεκινά με τη Μπάρτσα.

Επόμενη ομάδα που βγήκε ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν με τους Γάλλους κι ενώ υπήρχαν ως υποψήφιες αντίπαλοι οι Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης ο Τέρι τράβηξε το μπαλάκι που έγραφε Ρεάλ Σοσιεδάδ!

Ακολούθησε μια νέα ιταλοισπανική μονομαχία καθώς προέκυψε το Ίντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης και το γειτονικό ντέρμπι Αϊντχόφεν-Ντόρτμουντ.

Επόμενη ομάδα η Λάτσιο, όπου ουσιαστικά είχαμε ορισμό καθώς μπορούσε να παίξει μόνο με τη Μπάγερν Μονάχου (τις δύο ομάδες ενώνει ο Μίροσλαβ Κλόζε που έκανε σπουδαία καριέρα και στις δύο).

Στο φινάλε η Κοπεγχάγη έμαθε πως μετά το Ολντ Τράφορντ, θα επισκεφθεί φέτος και το Έτιχαντ για να αντιμετωπίσει τη Σίτι, ενώ η Λειψία με τη Ρεάλ ήταν το τελευταίο ζευγάρι.

Διαβάστε ακόμη: