Η Γιουβέντους ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στη Μάλμε και το μόνο που έμενε ήταν να το επιβεβαιώσει κι εντός των τεσσάρων γραμμών. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Κιν.

Μετά το συγκεκριμένο τρίποντο η ομάδα του Μάξι Αλέγκρι προκρίθηκε ως πρώτη στη φάση των «16» με 15 βαθμούς, ενώ η Μάλμε με 5 πόντους θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Europa League.

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να είχε βρει περισσότερα από ένα γκολ βάση της εικόνας της και των ευκαιριών που δημιούργησε αλλά οι προσπάθειες των παικτών της κατέληγαν εκτός στόχου. Η Μάλμε που έμεινε στο παιχνίδι προσπάθησε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι όσο και να ήθελαν φάνηκε ότι δεν μπορούσαν ποιοτικά να κοντράρουν την αντίπαλό τους. Έτσι, το γκολ του Κιν στο 18’ έπειτα από ασίστ του Μπερναρνέσκι ήταν κι εκείνο που χώρισε τις δύο ομάδες.

Ματσάρα στη Ρωσία (3-3)

Η Ζενίτ υποδέχθηκε την Τσέλσι σ’ ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν κίνητρο μόνο κι αυτό γιατί με νίκη θα εξασφάλιζαν την πρώτη θέση του ομίλου. Οι γηπεδούχοι είχαν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ήθελαν να το κάνουν με το κεφάλι ψηλά.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ήταν από τα καλύτερα που έγιναν στο συγκεκριμένο όμιλο. Έξι γκολ, δύο ανατροπές, εναλλαγές συναισθημάτων και στο τέλος το μόνο που έλειψε ήταν ότι δεν είχαμε νικητή.

Η Τσέλσι με το 3-3 πέρασε ως δεύτερη με 13 βαθμούς στη φάση των «16», ενώ η Ζενίτ αποκλείστηκε ούσα τελευταία με 1 μόλις βαθμό σε έξι ματς.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’ από ασίστ του Κρίστενσεν στον Βέρνερ, για να έρθει η απάντηση στο 38’ όταν ο Σάντος βρήκε τον Κλαουντίνιο κι εκείνος νίκησε τον Κέπα. Η Ζενίτ μάλιστα, ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 41’ με τον Αζμούν να παίρνει την ασίστ του Μάλκολμ και να κάνει το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα καλύτερο, καθώς η Τσέλσι προχώρησε σε ανατροπή, η οποία ήταν η δεύτερη που είδαμε στο παιχνίδι. Αρχικά στο 62’ ο Βέρνερ βρήκε τον Λουκάκου, για να κάνει το 2-2 και στο 85’ ο Πούλισικ έδωσε στον Βέρνερ, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, κάνοντας το 3-2.

Η Ζενίτ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+4’ ο Οζντόεβ νίκησε τον Κέπα και διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Μπορεί οι Ρώσοι να αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση, όμως βρήκαν το μοναδικό βαθμό τους στην τελευταία στροφή του ομίλου.

Όμιλος H:

Γιουβέντους-Μάλμε 1-0

Ζενίτ-Τσέλσι 3-3

Δείτε τη βαθμολογία:

alltimes.gr