Η Τσέλσι φιλοξένησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σ’ ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έψαχναν τη νίκη. Από τη μία οι γηπεδούχοι, για να συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή σε απόσταση ασφαλείας από Σίτι και Λίβερπουλ, ενώ από την άλλη η Γιουνάιτεντ στόχευε σε μια νέα αρχή.

Άλλωστε το συγκεκριμένο ματς ήταν το πρώτο στο αγγλικό πρωτάθλημα, στο οποίο ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δε θα βρισκόταν στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων». Με τη συγκεκριμένη ισοπαλία η Τσέλσι πήγε στους 30 βαθμούς ούσα πρώτη αλλά πια απέχει στο +1 από Σίτι και +2 από Λίβερπουλ.

Από την άλλη πλευρά η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ που έβγαλε αντίδραση, πήγε στους 18 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση σε μια προσπάθεια που κάνει προκειμένου ν’ ανακάμψει αγωνιστικά. Άλλωστε να θυμίσουμε ότι ο Ραλφ Ράγκινγκ αναμένεται ν’ αναλάβει σύντομα χρέη υπηρεσιακού προπονητή.

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε ν’ αμυνθεί και να κλείσει όσο καλύτερα μπορούσε τους χώρους και να κρατήσει αρχικά το μηδέν στην άμυνά της, χωρίς να έχει ιδιαίτερο επιθετικό πλάνο.

Το πρώτο 45λεπτο βάση του πλάνου των φιλοξενούμενων βγήκε, καθώς η Τσέλσι απείλησε ουσιαστικά δύο φορές μ’ ένα χαμένο τετ-α-τετ του Οντόι κι ένα δοκάρι του Ρούντιγκερ.

Στην επανάληψη το μοτίβο δεν άλλαξε και η Τσέλσι είχε τη διάθεση να επιτεθεί, να κάνει παιχνίδι και να βρει το γκολ που θα της έδινε φτερά. Παρ’ όλα αυτά κόντρα στη ροή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 50’ ο Ζορζίνιο έκανε ένα τραγικό λάθος, με αποτέλεσμα ο Σάντσο να φύγει στο κενό γήπεδο και να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα.

Παρά την ψυχρολουσία, η ομάδα του Τόμας Τούχελ συνέχισε να πιέζει και προσπαθούσε να φτάσει σε μια γρήγορη ισοφάριση, ώστε στην πορεία ν’ ανατρέψει την κατάσταση. Σ’ αυτό το σημείο του ματς η Γιουνάιτεντ κοίταξε την κόντρα αλλά δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ κι ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη.

Έτσι, στο 69’ ο Μπισάκα έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Τιάγκο Σίλβα, ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεσή του κι εξιλεώθηκε για το λάθος του στο πρώτο γκολ. Η Τσέλσι από εκεί και πέρα ήθελε ν’ ασκήσει πίεση στη Γιουνάιτεντ, όμως δεν τα κατάφερε όσο στόχευε. Ο χρόνος κυλούσε και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να κρατούν το αποτέλεσμα χωρίς να προβληματίζονται.

Τελικά μετά από μια τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ρούντιγκερ στις καθυστερήσεις του ματς, ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 σ’ ένα αποτέλεσμα που αφήνει ευχαριστημένη τη Γιουνάιτεντ κι όχι την Τσέλσι.

Σάββατο (27/11)

Άρσεναλ-Νιουκάστλ 2-0

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 1-2

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 4-0

Νόριτς-Γουλβς 0-0

Μπράιτον-Λιντς 0-0

Κυριακή (28/11)     

Λέστερ-Γουότφορντ 4-2

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-1

Μπέρνλι-Τότεναμ (Αναβλήθηκε)

Μπρέντφορντ-Έβερτον 1-0

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1