Η Τσέλσι τη φετινή χρονιά στην Premier League είναι με διαφορά η πιο σταθερή ομάδα κι αυτό αποδεικνύεται κι από τη θέση που κατέχει στον βαθμολογικό πίνακα. Μάλιστα οι παίκτες του Τόμας Τούχελ μετά την απώλεια βαθμών την περασμένη αγωνιστική, παρατάχθηκαν κόντρα στη Λέστερ με στόχο το τρίποντο.

Συνολικά οι Μπλε ήταν πολύ ανώτερη της προβληματικής, για ένα ακόμη ματς, Λέστερ και κατάφεραν χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη με 3-0, η οποία τους διατηρεί στην κορυφή με 29 πόντους. Από την άλλη πλευρά στη 12η θέση είναι η Λέστερ με 15 βαθμούς.

Η Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο μπήκε εξαιρετικά κι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Οι παίκτες του Τούχελ «έπνιξαν» τους αντίστοιχούς της Λέστερ στην περιοχή τους και δημιουργούν συνεχώς ευκαιρίες. Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, με αποτέλεσμα η κατοχή να είναι συνεχώς στους Μπλε.

Κάπως έτσι και με συνεχόμενη πίεση, στη διάρκεια του πρώτου μέρους οι Πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν δύο γκολ και πήγαν στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα ασφαλείας ενόψει της συνέχειας. Συγκεκριμένα το 0-1 έγινε από τον Ρούντιγκερ στο 14’ έπειτα από ασίστ του Τσίλγουελ, για να έρθει στο 28’ ο Καντέ και να μετατρέψει σε ασίστ την μεταβίβαση του Τζέιμς, κάνοντας το 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο διαφορετικό, καθώς η Λέστερ προσπάθησε ν’ αντιδράσει και η Τσέλσι απλά έκανε συντήρηση του αποτελέσματος. Οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο τους σουτ εντός εστίας στο 52’ με τον Μάντισον, το οποίο μπλόκαρε ο Μεντί, για να έρθει στη συνέχεια μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας.

Από εκείνη τη φάση και μετά η Τσέλσι ανέβασε στροφές, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και εντείνοντας την πίεση της κατάφερε να απειλήσει ξανά. Αρχικά έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Πούλισικ, όμως δεν τα κατάφερε, για να το βρει τελικά στο 71’ όταν ο Ζιγιέ σέρβιρε στον Πούλισικ, ο οποίος αυτή τη φορά δε γινόταν ν’ αστοχήσει.

Ουσιαστικά περίπου είκοσι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, η Τσέλσι είχε καθαρίσει το παιχνίδι και τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού τύπου. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τέταρτο γκολ με τον Οντόι, το οποίο όμως δε μέτρησε, καθώς στην αρχή της φάσεις υπήρξε οφσάιντ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η Τσέλσι κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό με 3-0 στην έδρα της Λέστερ. Οι Μπλε συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγο στη φετινή κούρσα του τίτλου, ενώ οι «αλεπούδες» δε θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων δύο ετών.