Η Τσέλσι «πάτησε» κορυφή μετά τη νίκη της επί της Σαουθάμπτον με 3-1. Το ευχάριστο νέο για την ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν η αγωνιστική «αναγέννηση» του Τίμο Βέρνερ που βρέθηκε, μετά από καιρό, σε πολύ καλή αγωνιστική ημέρα και σημαίωσε μάλιστα κι ένα γκολ.

Από την αρχή του αγώνα η Τσέλσι έδειξε απειλητικές διαθέσεις και είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 4′ με τον Βέρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική με τους “Μπλε” να εκτελούν το κόρνερ με τον αμαρκάριστο Τσαλομπά να κινείται στο δεύτερο δοκάρι και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Τούχελ οι οποίοι αντιμετώπιζαν με ευκολία το υψηλό πρέσινγκ της Σαουθάμπτον και έσπαγαν τη μεσαία γραμμή με βαθιές μεταβιβάσεις.

Μάλιστα οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να προηγούνται και με 3-0 χάρη στα γκολ των Λουκάκου (36΄) και Βέρνερ (41΄), όμως αμφότεροι είδαν το VAR να τους ακυρώνει τις προσπάθειες. Από την πλευρά τους οι Άγιοι δεν κατάφεραν ποτέ να φανούν απειλητικοί για την εστία του Μεντί με εξαίρεση ένα σουτ του Γουόρντ Πράουζ (21′), με τους Μπλε να κρατούν με ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα.

Όμως, το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, με τη Σαουθάμπτον να βρίσκει λύσεις απέναντι στους Λονδρέζους και να πετυχαίνει το τέρμα της ισοφάρισης στο 61’ με πέναλτι του Γουόρντ-Πράουζ. Το ματς κυλούσε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απειλούσαν στην κόντρα για το δεύτερο γκολ. Αλλά, ο σκόρερ Γουόρντ-Πράουζ μετατράπηκε σε… μοιραίο αφού αποβλήθηκε, σωστά, στο 77ο λεπτό για πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον δεξί αστράγαλο του Ζορζίνιο.

Η Τσέλσι απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε τα ηνία και άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους. Στο 84′ ο Μάουντ, που κινούταν κεντρικά, είδε την πολύ ωραία κίνηση του Αθπιλικουέτα από δεξιά, στην πλάτη της άμυνας της Σαουθάμπτον, ο Ισπανός έκανε παράλληλη μπαλιά “όνειρο” με την μία προς τον Βέρνερ, με τον Γερμανό να νικάει εξ’ επαφής τον, εξαιρετικό, ΜακΚάρθι.. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε πέντε λεπτά αργότερα με τον Τσίλγουελ να σκοράρει με φοβερό σουτ στην κίνηση μετά από δύο…άχαστα που έστειλαν στο δοκάρι ο Λουκάκου και ο Μάουντ από την μικρή περιοχή.

Πρώτος βαθμός για Νόριτς

Τόσο η Μπέρνλι όσο και η Νόριτς δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το πρώτο τους φετινό «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Ήλπιζαν μετά την προσωπική τους μονομαχία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premier League αυτό να αλλάξει, αλλά μάταια.

Με τον Δημήτρη Γιαννούλη να ξεκινά βασικός, τα «καναρίνια» πάλεψαν για την πρώτη τους νίκη και μάλλον τυχερά πρέπει να αισθάνονται με το τελικό 0-0 αφού η Μπέρνλι ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του “Turf Moor”.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Νόριτς να παίρνει τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα και να παραμένει μαζί με την σημερινή αντίπαλό της στο χαμηλότερο στρώμα της βαθμολογίας.

Λιντς – Γούτφορντ 1-0

Την πρώτη της νίκη στη σεζόν πέτυχε η Λιντς, επικρατώντας με 1-0 απέναντι στη Γουότφορντ, στο “Έλαντ Ρόουντ”. Οι “Σφήκες” έμειναν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα χωρίς νίκη. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο ξεκίνημα του ματς ο Γιορέντε (18’), με την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να διατηρεί τη νίκη ως το φινάλε.

Γουλβς – Νιουκάστλ 2-1

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Γουλβς, με πρωταγωνιστές τους Χουάνγκ-Χιμένες, που λύγισε με 2-1 τη Νιούκαστλ. Ο Χιμένες μοίρασε δύο ασίστ για τα ισάριθμα τέρματα του Χουάνγκ στο 20’ και στο 58’, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ισοφαρίσει ενδιάμεσα με τον Χέντριγκ (41’).