Παίζοντας “α λα Ιταλικά” η Γιουβέντους πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, χάρις σε γκολ του MVP Κιέζα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και της έδειξε ότι με την “Γηραιά Κυρία” δεν παίζεις.

Στην αρχή του πρώτου μέρους η Τσέλσι πίεζε και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τη Γιουβέντους στην συνέχεια να φέρνει το ματς στα μέτρα της και να ισορροπεί, δημιουργώντας φάσεις με πρωταγωνιστή τον Ραμπιό, με τον Γάλλο να απειλεί συνεχώς την εστία του Μεντί.

Στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φεντερίκο Κιέζα μύρισε “αίμα” και με σουτ με το αριστερό από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή, που βρήκε και λίγο στον Ρούντιγκερ, άνοιξε το σκορ για τη “Γηραία Κυρία”, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ, καθώς ήταν το γρηγορότερο γκολ σε β’ μέρος στην ιστορία του Champions League!

Η Γιουβέντους συνέχιζε να απειλεί, με τον Μπερναρντέσκι στο 64′ να χάνει μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Ιταλό να βάζει άσχημα το πόδι του και να στέλνει την μπάλα άουτ. Η Τσέλσι είχε τη μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε κλείσει στο μισό γήπεδοτους Ιταλούς ενώ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 83′ όταν ο Λουκάκου αστόχησε από θέση τετ-α-τετ. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τους «μπλε» να ψάχνουν το γκολ και να μη το βρίσκουν, φεύγοντας ηττημένοι από το Τορίνο.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Μπεντακούρ (83′ Κιελίνι), Λοκατέλι, Ραμπιό (77′ ΜακΚένι), Κουαδράδο, Μπερναντέσκι (66′ Κουλουσέφσκι), Κιέζα (77′ Κεν)

Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν (75′ Μπάρκλεϊ), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (62′ Λόφτους – Τσικ), Ζορζίνιο (62′ Τσάλομπα), Κόβασιτς, Αλόνσο (46′ Τσίλγουελ), Χάβερτς, Ζίγιεχ (62′ Χάντσον – Οντόι), Λουκάκου

Η βαθμολογία

1.Γιουβέντους 6

2.Τσέλσι 3

3.Ζενίτ 3

4.Μάλμε 0