Εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε από την Τσέλσι η Μάντσεστερ Σίτι, με τους «Πολίτες» να αλώνουν το «Στάμφορντ Μπριτζ», κερδίζοντας με 1-0.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ντέρμπι ήταν απόλυτη άμυνα από την Τσέλσι κόντρα στην επιθετική δυναμική της Σίτι και οι Λουκάκου – Βέρνερ να περιμένουν κάποιες μπαλιές, κυρίως από τους φουλ μπακ, μήπως και κατάφερναν να κάνουν κάτι καλό στις αντεπιθέσεις.

Η κατοχή της μπάλας από πλευράς Σίτι είχε φτάσει μέχρι και στο 70%, όμως, όμως οι χώροι δεν υπήρχαν πουθενά για να περάσει η μπάλα στην περιοχή του Μεντί και ν’ απειληθεί η εστία των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Ούτε ο Ντε Μπρόινε, ούτε ο Γκρίλις, ούτε ο Φόντεν είχαν καταφέρει να φτιάξουν κάτι αξιοσημείωτο για την ομάδα τους, ούτε ο Κανσέλο να βρει όπως ήθελε τους συμπαίκτες του με τα γεμίσματα που επιχείρησε από αριστερά.

Στη μεγαλύτερη στιγμή στο ματς για κάποιο γκολ, στο 41′, ο Ζέσους κατέβασε με το στήθος κι έκανε κακό σουτ με το αριστερό που έφυγε πολύ άουτ.

Η Τσέλσι είχε εκτελέσει το πλάνο της ολόσωστα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, είχε υπερασπιστεί την εστία της όπως ακριβώς έπρεπε, είχε ζοριστεί μεν από το ασφυκτικό pressing, με τη Σίτι να μην έχει ανησυχήσει σε καμία περίπτωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ ήρθε πολύ γρήγορα και το παιχνίδι δεν σε άφηνε να πάρεις ανάσα! Οι «Πολίτες» στο 51ο λεπτό με το γυριστό σουτ του Ζέσους που κόντραρε και νίκησε τον Μεντί έκαναν το 1-0.

Η αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας της Τσέλσι έκανε υπέροχο το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Ζέσους στο 61′ είδε τον Τιάγκο Σίλβα να διώχνει πάνω στη γραμμή από φάση που ξεκίνησε από αριστερά, ο Τούχελ έβγαλε Καντέ και Ζορζίνιο για Χάβερτς και Λόφτους – Τσικ και ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εξαντλητικός.

Η Τσέλσι ανέβηκε, αλλά και πάλι δεν είχε αποτέλεσμα ο τρόπος με τον οποίο οι Βέρνερ και Λουκάκου τροφοδοτούνταν από τους συμπαίκτες τους. Ίσα – ίσα η Σίτι όταν αποφάσιζε να παίξει με ποιότητα και ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια, δημιούργησε μεγάλους κινδύνους για τα καρέ του Μεντί.

Στο 79′ ο Κανσέλο από αριστερά ολομόναχος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, στο 83′ ο Μεντί απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Γκρίλις, όμως, δεν «χάλασε» τη Σίτι αυτό, αφού πήρε το 1-0.

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς (29′ Τιάγκο Σίλβα), Καντέ (60′ Χάβερτς), Ζορζίνιο (76′ Λόφτους – Τσικ), Κόβασιτς, Αλόνσο, Λουκάκου, Βέρνερ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (80′ Μάχρεζ), Μπερνάρντο, Φόντεν (87′ Φερναντίνιο), Ζέσους, Γκρίλις (87′ Στέρλινγκ)

https://youtu.be/n_1bCpNe3Ik