Ματς διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου έγινε στο “Έτιχαντ” καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία προσέφεραν εννέα γκολ(!) στο κοινό που παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος συμπλήρωσε 300 αγώνες ως προπονητής της Σίτι, έβαλε μπροστά σκορ ο Νέιθαν Άκε στο 16’, με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τζακ Γκρίλις. Τα τέρματα των γηπεδούχων διπλασιάστηκαν δώδεκα λεπτά μετά με το αυτογκόλ του Μουκιέλε. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος η Λειψία θα ξαναμπεί στο ματς με ωραίο τελείωμα του Νκουνκού, όμως η χαρά τους θα κρατήσει για πολύ λίγο. Τρία λεπτά αργότερα ο Κλόστερμαν θα απομακρύνει με το χέρι κεφαλιά του Τόρες και ο Ολλανδός διαιτητής Γκοζούμπουγιουκ θα δείξει την άσπρη βούλα, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Μαχρέζ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γκουλάσι για τρίτη φορά.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί θα μπουν δυνατά και με τον ΝΚουνκού να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, στο 51′, θα επιστρέψουν στην διεκδίκηση, έστω, της ισοπαλίας.

Θα ακολουθήσει ένα τρομερό τέταρτο για την Σίτι με τον Γκρίλις, στην παρθενική του συμμετοχή στο Champions League να ανοίγει λογαριασμό στη διοργάνωση. Όμως, ο Νκουνκού δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με το 3ο του γκολ στην αναμέτρηση θα αναπτερώσει τις ελπίδες της ομάδας του για κάτι καλό. Μάλιστα, ο Γάλλος έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που πετυχαίνει τρία γκολ σ ευρωπαϊκή διοργάνωση απέναντι στους πολίτες, μετά τον Λιονέλ Μέσι πίσω στο 2016. Όμως η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ.

Δυο λεπτά μετά το γκολ του Ενκουνκού, ο Κανσέλο με άπιαστο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής θα γράψει το 5-3, ενώ λίγο πριν το τέλος ο Γκάμπριελ Ζεσούς έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”, στο 83′ για το 6-3. Την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Ανχελίνο, δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας με 10 τους συμπαίκτες του, οι οποίοι αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν ποτέ να χαλάσουν την πρεμιέρα των Άγγλων.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα, 4-3-3): Έντερσον, Κανσέλο, Άκε, Ρούμπεν Ντίαζ, Ζιντσένκο, Ρόδρι (59′ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε, Μπ. Σίλβα (59′ Γουντογκάν), Γκρίλις, Μάχρεζ, Φεράν Τόρες

Λειψία (Τζέσι Μαρς, 4-2-3-1): Γκιουλάσι, Κλόστερμαν, Μουκιελέ, Ορμπάν, Ανχελίνο, Λάιμερ, Άνταμς, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ, Όλμο, Σίλβα

https://youtu.be/k64A6fxr7ms