Το σχέδιο που παρουσίασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας «δεν θα πετύχει ποτέ», δήλωσε ο Ουσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

«Όσον αφορά το μετά (τον πόλεμο) στη Λωρίδα της Γάζας ο Νετανιάχου παρουσιάζει ιδέες που ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα επιτύχουν ποτέ», είπε ο Ουσάμα Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

«Το σχέδιο αυτό δεν θα γίνει πραγματικότητα (…) επειδή η πραγματικότητα της Γάζας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να καθοριστεί παρά μόνο από τους ίδιους τους Παλαιστίνιους», είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «αρνείται να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος (…) Αυτό θέτει το ερώτημα αν ο ίδιος και οι άλλοι σαν αυτόν έχουν τα προσόντα να διεξάγουν πολιτικές συζητήσεις με τους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε.

Στο σχέδιο που υπέβαλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στο συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης επαναλαμβάνονται οι στόχοι που έχουν ήδη τεθεί ήδη για διάλυση της Χαμάς και του Ισλαμικού τζιχάντ και απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται ακόμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακόμα το σχέδιο προβλέπει ότι ο ισραηλινός στρατός «θα ασκεί τον έλεγχο ασφαλείας σε όλη τη ζώνη στα δυτικά του Ιορδάνη, συμπεριλαμβανομένης και της Λωρίδας της Γάζας» για «να εμποδιστεί η ενίσχυση των τρομοκρατικών στοιχείων» και να εξαλειφθούν «οι απειλές σε βάρος του Ισραήλ». Επιπλέον, το Ισραήλ θα διατηρήσει «την ελευθερία κινήσεων σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς χρονικό περιορισμό».

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: Περιορισμοί ασφαλείας στη διάρκεια του Ραμαζανιού στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ

Διαβάστε ακόμη: