Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά τη νίκη στον μικρό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ουγγαρία, επικρατώντας με 9–7 της Κροατίας. Φανταστική εμφάνιση από Κάκαρη, Τζωρτζάτο, οι διεθνείς έμοιαζαν αλύγιστοι στην άμυνα.

Αυτό είναι το τρίτο χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία, έπειτα από εκείνα του 2005 και του 2015.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, ο Κώστας Κάκαρης, ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Δημήτρης Σκουμπάκης. Οι Έλληνες στάθηκαν εξαιρετικά στην άμυνα, καθώς η εστία του Τζωρτζάτου παραβιάσθηκε μόνο όταν οι Κροάτες είχαν παίκτη παραπάνω.

Το πρώτο οκτάλεπτο άρχισε με τις δύο ομάδες να παίζουν εξαιρετικές άμυνες με πολύ καλά μπλοκ. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 6’ για την εθνική μας. Ο Φουντούλης τροφοδότησε τον Κάκαρη και αυτός με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ, νίκησε τον Μπίγιατς.

Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, υπήρξε διακοπή στο παιχνίδι, λόγω σύγχυσης των διαιτητών. Ο Χαρκόφ με ένα δυνατό σουτ λίγο έλειψε να νικήσει τον Τζωρτζάτο, ο οποίος πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή. Οι διαιτητές έδειξαν γκολ αρχικά, ωστόσο, ύστερα από λίγα λεπτά, το ακύρωσαν.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η εθνική μπήκε… φουριόζα και πέτυχε γρήγορα δύο γκολ. Αρχικά με ένα ακόμα υπέροχο σουτ του Κάκαρη και έναν… «κεραυνό» του Σκουμπάκη.

Ο Χαρκόφ κατάφερε να πλήξει τη «γαλανόλευκη» άμυνα, αλλά μέσα από τα έξι μέτρα και το γκολ του ακυρώθηκε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αργυρόπουλος έκανε το 4–0 με όμορφο σουτ.

Οι Κροάτες «έλυσαν» το γόρδιο δεσμό στα 12.5 λεπτά. Ο Μπούκιτς βρήκε κενό χώρο και νίκησε τον Τζωρτζάτο (4–1). Στο τελευταίο μέρος του οκταλέπτου, οι Κροάτες έπαιξαν πιο προσεκτικά και μείωσαν σε 5–3 στο τέλος του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο εκκίνησε με γκολ των Κροατών, ξανά με παίκτη παραπάνω, με τον Μπούκιτς να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ (5–4). Ωστόσο, η αιχμή του δόρατός μας σε αυτό το παιχνίδι, ο Κάκαρης, ήταν ξανά στη σωστή θέση και από κοντά, έκανε το 6–4.

Η εθνική εμφάνισε το θετικό της πρόσωπο στην άμυνα και στο δεύτερο σκέλος του τρίτου οκταλέπτου, καθώς «σκέπασε» την εστία του Τζωρτζάτου. Οι Αργυρόπουλος – Κανακάκης ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 8–4 και το τελικό σκορ του τρίτου οκταλέπτου διαμόρφωσε ο Χαρκόφ από πλάγια θέση.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι Κροάτες εμφανίσθηκαν πιο δυνατοί, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, όμως η εθνική ανταποκρίθηκε με εξαιρετικές επεμβάσεις του Τζωρτζάτου. Ο Γεννηδουνιάς εκτέλεσε τον Μπίγιατς δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα για το τελικό 9–7.

Οκτάλεπτα: 1–0, 4–3, 3–2, 1–2.