Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «έχασε» τη ζωή του σε πισίνα της Χαλκιδικής η 8χρονη μαθήτρια ερευνούν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με το Star, αμέσως μετά το συμβάν τα παιδιά της κατασκήνωσης άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους μέσω Tik Tok ρωτώντας το ένα το άλλο, τι ακριβώς συνέβη. Οι διάλογοί τους είναι αποκαλυπτικοί.

Χαλκιδική: Αποκαλυπτικοί διάλογοι των παιδιών μετά τον πνιγμό της 8χρονης

Μια 8χρονη κατασκηνώτρια, που ήταν από τα τελευταία άτομα που είδαν το θύμα πριν πνίγει, απάντησε σε δύο μεγαλύτερα κορίτσια που ήθελαν να μάθουν τι έγινε.

«Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε και το κορίτσι, νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα», έγραψε το παιδί αποκαλύπτοντας το πρώτο λάθος της ομαδάρχισσας, η οποία υπολόγισε το παιδί πριν βγει από την πισίνα.

Στη συνέχεια, η 8χρονη ανέφερε ότι δεν είδε ξανά τη φίλη της, η οποία απουσίαζε από το υπόλοιπο πρόγραμμα της κατασκήνωσης:

«Ήταν στην πισίνα για τρεις συνεχόμενες ώρες, ούτε ντουζ έκανε, ούτε έφαγε, ούτε βγήκε για να πάει στις σειρές που κάναμε για να πάμε στο σπιτάκι», είπε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν υπήρχαν ναυαγοσώστες υποστήριξε:

«Υπήρχε μια που ήταν λίγο ψωνάρα και χόρευε και δεν είδε πριν βγούμε ότι 3 παιδιά πηδούσαν στην πισίνα στα βαθιά. Και δεν είπε τίποτα, κάτι, π.χ. μην πηδάτε θα χτυπήσετε ή έστω να τα μαλώσει… Είπε στην αρχή, αλλά μετά όταν έκαναν δεν τους μάλωσαν».

Το δεύτερο λάθος ήταν της ναυαγοσώστριας, η οποία φαίνεται να αδιαφόρησε και δεν επέμενε να φύγουν τα παιδιά από την πισίνα, ούτε τα έλεγξε να σιγουρευτεί ότι η πισίνα ήταν άδεια την ώρα του φαγητού.

Οι διάλογοι απενεργοποιήθηκαν από την ομάδα λίγες ώρες αργότερα.

Διαβάστε ακόμη: