Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τρίτο αγνοούμενο στο Ποσείδι. Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα για την επιχείρηση που άρχισε χθες το απόγευμα (10/07) για τον εντοπισμό των λουόμενων από τα Σκόπια στην Μύτη Ποσειδίου, στη Χαλκιδική.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., άρχισαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο περιπολικά σκάφη και επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25άχρονο, εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “Ποσείδι” Χαλκιδικής.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., άρχισακ έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο περιπολικά σκάφη και επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25άχρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “Νέας Σκιώνης”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης».

«Ξαφνικά, χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία, ενώ, λουόμενοι είδαν αρχικά τρία άτομα να παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα και ειδοποίησαν το λιμενικό.

Λίγο πριν από τις 19:00, ένας εκ των τριών εντοπίσθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Οι τρεις φίλοι από τη Βόρεια Μακεδονία είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους και χθες το μεσημέρι (10/07) διασκέδασαν και κολύμπησαν στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι, καθώς ο ένας εκ των νεαρών γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Αψηφώντας τους ισχυρούς ανέμους και τα μεγάλα κύματα της θάλασσας, αποφάσισαν να βουτήξουν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα.