Επιχείρηση εντοπισμού δύο αγνοούμενων που κολυμπούσαν το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα. Για τον εντοπισμό τους επιχειρούν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ψαροκάικο και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Μέχρι στιγμής εντόπισαν τον έναν αγνοούμενο από τους τρεις συνολικά.

«Οι συνθήκες είναι άσχημες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και πλέον μποφόρ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ (Σύλλογος Φίλων Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας), Θεμελής Ιερισσιώτης που μετέχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο ιδιωτικά σκάφη. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Λουόμενοι είδαν αρχικά τρία άτομα να παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα και ειδοποίησαν το λιμενικό. Λίγο πριν τις 19.00 ένας εκ των τριών εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. Όπως είπε εθελοντής διασώστης στην ΕΡΤ, ο άτυχος κολυμβητής βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, καθώς ήπιε αρκετό νερό αλλά αναμένεται σύντομα να μεταφερθεί με ασφάλεια σε νοσοκομείο.