Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε την συνεδρίαση η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με τον τζίρο να παραμένει σε “εορταστικά” επίπεδα.

Λίγο μετά τις 11.00 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε άνοδο της τάξης του 0,47% στις 923,32 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω από τα 10 εκατ.

Μεικτή είναι η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο με τις Εθνική και Eurobank να καταγράφουν κέρδη ενώ αντίθετα πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Alpha και Τράπεζα της Ελλάδος.

Με τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες έξι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 3η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, όντας ακόμα σε ένα εύρος τιμών που ταλαιπωρείται επί σειρά πολλών μηνών. Oπως λένε οι αναλυτές η αγορά παρέμεινε σε τροχιά για τον μακροπρόθεσμο στόχο των 1.040 μονάδων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αναμένεται χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης λόγω του εορταστικού χαρακτήρα των ημερών, με την εβδομάδα να έρχεται με 4 συνεδριάσεις λόγω αργίας Μ. Παρασκευής και “ημιαργίας” της Μ. Πέμπτης.

Μεικτή η εικόνα στο ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι “μεγάλοι” στο χρηματιστήριο με την Μυτιληναίος να ενισχύεται κατά 1,44%, την Τέρνα Ενεργειακή 4%, την ΔΕΗ 1,08% την Τιτάν 0,57%, την Lamda 1,15%, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 0,61% και τον ΟΤΕ 0,17%. Αντίθετα πτώση άνω του 2% σημειώνουν οι Aegean, ΑΔΜΗΕ και ακολουθούν με αρνητικό πρόσημο οι: Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.