Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού, που θα είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με πέρσι, κάτι που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους, εμφανίστηκε ο Χάρης Θεοχάρης.Ο τουρισμός είναι φέτος ο γιατρός της οικονομίας”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού. 

“Καταρχήν πάμε καλά. Ο φετινός Ιούνιος είναι καλύτερος σε αφίξεις από τον περσινό Ιούλιο”, ανέφερε και πρόσθεσε πως το 50% της κρουαζιέρας που γίνεται στην Ευρώπη φέτος γίνεται στη χώρα μας.

“Η χώρα μας είναι στην ευρωπαϊκή  πρωτοπορία, οι δικές μας πρωτοβουλίες με το πράσινο πιστοποιητικό έχουν πείσει τις υπόλοιπες χώρες να πάρουν πρωτοβουλίες”.

Σημείωσε ακόμη πως η ισορροπία είναι επίσης σημαντική και αυτό δείχνει το παράδειγμα της Πορτογαλίας, που “άνοιξε με ένα σύστημα όχι τόσο ολοκληρωμένο και προσεκτικό και στην Αγγλία και η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε τρεις εβδομάδες”.

“Οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού περνάνε μέσα από την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό”, σημείωσε. “Ο τουρισμός και όλη η οικονομία ζουν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η χώρα πρέπει να επιταχύνει την προσπάθεια την οποία κάνει, να βελτιώσει τους δείκτες της και για την υγεία μας και για την οικονομία μας και για τον τουρισμό μας”.

Όπως τόνισε “χθες τεστάραμε πάνω από το 10% των ανθρώπων που μπήκαν στη χώρα και δε βρήκαμε ούτε ένα θετικό”.

“Το ταμείο ανάκαμψης θα βοηθήσει και θα στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις να αυξήσουν το μέγεθος τους ώστε να πλησιάζουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και να αλλάξουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας“, σημείωσε και τόνισε πως αυτό είναι πρόβλημα του τουρισμού, που έχει πολύ μικρές επιχειρήσεις. “Όσο δεν μεγαλώνουν οι επιχειρήσεις είναι έρμαια της διαπραγματευτικής ισχύος απέναντι σε πολύ μεγαλύτερες παγκόσμιες επιχειρήσεις”.

Επεσήμανε τέλος πως η Ελλάδα πραγματοποιεί μια σειρά από πολλαπλές δράσεις που τις ενώνει η στρατηγική κατεύθυνση επέκτασης σε νέους προορισμούς, επέκτασης στο χρόνο, με προσπάθεια να αναπτυχθεί ο τουρισμός και τους 12 μήνες το χρόνο και η πράσινη και ψηφιακή αναβάθμιση .