Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,43%, στις 2.180,45 μονάδες, ενώ ο δείκτης Mid Cap έκλεισε με άνοδο 0,14% , στις 1.373,04 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,82% στις 583,73 μονάδες.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η ΔΕΗ ξεχώρισε με την άνοδο 4,07% που κατέγραψε. ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ ακολούθησαν με κέρδη άνω του 2%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Πειραιώς και Coca Cola, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Alpha Bank.
Αντίθετα, Βιοχάλκο, Eurobank και Aegean ήταν οι μετοχές που έδρασαν ανασταλτικά στην άνοδο του Γενικού Δείκτη, αφού σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, με τον Φουρλή και τν Εθνική να χάνουν 1,54% και 1,36% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ και Titan, ενώ ο Σαράντης έκλεισε αμετάβλητος.
Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν για μια ακόμη φορά η αδυναμία πλήρους ανάκαμψης του τραπεζικού κλάδου. Αντίθετα οι ενεργειακές μετοχές, και κυρίως η ΔΕΗ, κατασκευαστικές μετοχές και ορισμένοι επιλεγμένοι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιποίησης κατάφεραν να αναστρέψουν τις έντονα πτωτικές τάσεις και να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη σε θετικό κλείσιμο.
Μετά και τα τελευταία στοιχεία από τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, οι επενδυτές έδειξαν να ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να υποχρεώσουν την Fed και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους, αυξάνοντας τα επιτόκια και μετριάζοντας τις αγορές ομολόγων.
Μια τέτοια εξέλιξη, ειδικά στην Ευρωζώνη, δεν μπορεί παρά να επηρεάσει και την ελληνική αγορά, καθώς θα αυξηθεί το κόστος χρήματος σε μια περίοδο που οι κυοφορούμενες επενδύσεις χρειάζονται νέα και φθηνά κεφάλαια. Μάλιστα, θα πρέπει να ληφθεί υπ όψη και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η Ελλάδα επηρεάζεται πιο εύκολα από αλλαγές στις ροές κεφαλαίων, καθώς κοινός παρονομαστής στις επενδυτικές επιλογές είναι η αποφυγή κινδύνων.