H Capital Clean Energy Carriers Corp. ανακοίνωσε σήμερα (24/9) ότι έχει συνάψει πέντε συμφωνίες για την πώληση πέντε αδελφών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων: το M/V Hyundai Prestige, το M/V Hyundai Premium, το M/V Hyundai Paramount, το M/V Hyundai Privilege και το M/V Hyundai Platinum, (το καθένα 63.010 DWT/ 5.023 TEU) κατασκευής του 2013, στη Hyundai Heavy Industries Co., Ltd., Νότια Κορέα).

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στους νέους πλοιοκτήτες τους σταδιακά μεταξύ Νοεμβρίου 2024 και Ιανουαρίου 2025.

Το συνολικό αναμενόμενο λογιστικό κέρδος από την πώληση εκτιμάται σε $118,4 εκατομμύρια. Και τα πέντε πλοία είναι ελεύθερα χρέους και τα ταμειακά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων εμπορευματοκιβωτίων συνάδει πλήρως με τη στρατηγική που περιγράφηκε τον Νοέμβριο του 2023 για την στροφή της εταιρείας προς την μεταφορά φυσικού αερίου.

Ο Γεράσιμος Καλογηράτος, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Με την πρόσφατη αλλαγή της επωνυμίας και του κωδικού μας, την αναγνώριση της ουσιαστικής αλλαγής στην εστίαση της εταιρείας, η CCEC έχει, με αυτή την προσαύξηση της πώλησης πέντε εμπορευματοκιβωτίων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, σημείωσε περαιτέρω σημαντική πρόοδο στην επιχειρηματική μας αναπροσαρμογή.

Με 12 πλοία τελευταίας γενιάς LNG πλοία που βρίσκονται επί του παρόντος στο νερό καθώς και την παράδοση επιπλέον έξι πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και 10 LPG/Ammonia/LCO2 μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2026 και του τρίτου τριμήνου του 2027, αναμένουμε να γίνουμε η μεγαλύτερη εισηγμένη στις ΗΠΑ ναυτιλιακή εταιρεία LNG και θα προσφέρουμε στους βιομηχανικούς μας πελάτες ένα πλήρες φάσμα λύσεων μεταφοράς. Η πρόσφατη μετατροπή μας σε παραδοσιακή εταιρική δομή έχει ως στόχο να τοποθετήσει την εταιρεία ως μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία στις αγορές μετοχικού κεφαλαίου».

Διαβάστε ακόμη: