Όταν ήταν μικρός ο Καζούμα Ιέρι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Όταν τελείωσε το σχολείο, ήταν αρκετά φτωχός για να καταφέρει να πάει στο πανεπιστήμιο. Τότε αποφάσισε πως ήθελε να ζήσει ως ερημίτης. 

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, η start up την οποία ο ίδιος ίδρυσε είναι έτοιμη να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με αξία άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Campfire Inc., η εταιρεία για την οποία γίνεται λόγος, βοηθά άτομα και μικρές ομάδες να συγκεντρώσουν κεφάλαια στο διαδίκτυο. Φέτος, ετοιμάζει IPO με αποτίμηση που εκτιμάται στα έως και 200 ​​δισεκατομμύρια γιεν (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια). Από τότε που ιδρύθηκε, το 2011, έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 50.000 έργα. Ο μικτός όγκος εμπορευμάτων της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκε το 2020 – συγκεκριμένα άγγιξε τα 20 δισεκατομμύρια γιεν (180 εκατομμύρια δολάρια) – σε σύγκριση με ένα έτος πριν σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Campfire, όμως δεν είναι η πρώτη αλλά η τρίτη εταιρεία που ιδρύθηκε από τον βουδιστή μοναχό και υποψήφιο για κυβερνήτη του Τόκιο. Ο 42χρονος επένδυσε τα έσοδα του από τις πρώτες του επιχειρήσεις στα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα.
Η πανδημία εκτόξευσε τη ζήτηση των επιχειρήσεών του – όλες σχετίζονται με το διαδίκτυο – και ο Ιέρι ήδη σχεδιάζει την επόμενη επαγγελματική του κίνηση.

Η επιτυχία στον κλάδο των επιχειρήσεων υποδηλώνει πως οι δύσκολες μέρες των παιδικών του χρόνων αποτελούν πλέον παρελθόν, ωστόσο ο ίδιος ποτέ δεν ξεχνά από όπου ξεκίνησε. 

Επιθυμία του είναι να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους – ιδίως εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη – χωρίς να σκέφτεται να χρήματα που θα κερδίσει.

«Όλοι προερχόμαστε από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Όταν γεννιόμαστε είτε έχουμε χρήματα είτε όχι. Σήμερα όμως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τις αμέτρητες δυνατότητες που μας προσφέρει το δημοκρατικό Διαδίκτυο όλοι έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

 

Zogeria Systems: Μια ελληνική Start up υψώνει «ασπίδα» προστασίας με το PoM Shield