Ολόκληρα gameplay πλάνα από το υποτιθέμενο “διαστημικό” Call of Duty που ετοίμαζε η Neversoft (δημιουργοί των Guitar Hero), βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η εταιρία θα κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο παιχνίδι προκείμενου, να κοντράρει την Activision στο χώρο των παιχνιδιών FPS.

Τα πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα ένας λογαριασμός στο Χ (πρώην Twitter). Το gameplay βίντεο διάρκειας δύο λεπτών απεικονίζει το “Call of Duty: Future Warfare”“NX1” όπως ήταν η κωδική του ονομασία). Το video δείχνει μια αποστολή στην επιφάνεια της σελήνης στην οποία ο πρωταγωνιστής-παίκτης ξυπνάει εν μέσω μιας ένοπλης σύγκρουσης, και προσπαθεί να ξεφύγει από τις αντίπαλες δυνάμεις, που έχουν εισβάλλει στη βάση. Στο βίντεο διακρίνουμε ότι ο παίχτης μας φοράει διαστημική στολή.

Το παιχνίδι θα περιλάμβανε μια μίξη φουτουριστικών στοιχείων καθώς και κλασικού “boots-on-the-ground” συστήματος μάχης. Επίσης θα είχε remastered χάρτες από παλιότερα Call of Duty. Το συγκεκριμένο βίντεο σχολίασε ο πρώην developer της Neversoft, Brian Bright, ο οποίος εργάστηκε πάνω σε αυτό καθώς και στο Call of Duty: Ghosts και το Zombies mode του franchise. Όπως ανέφερε «εκείνη την περίοδο η ομάδα μάθαινε τη νέα μηχανή γραφικών των CoD και πειραματιζόταν με στοιχεία όπως τη μηδενική βαρύτητα».

Μάλιστα με άλλο tweet του αποκαλύπτει ότι, κανονικά το Future Warfare θα είχε κυκλοφορήσει στη θέση του Call of Duty: Ghosts, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ καθώς αν και είχαν ολοκληρώσει κιόλας 2-3 αποστολές του campaign και είχαν κάνει αρκετή πρόοδο στο multiplayer κομμάτι η Activision ακύρωσε την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Από τα πλάνα πάντως, βλέπουμε ότι το παιχνίδι θυμίζει αρκετά τις αποστολές στο Call of Duty: Ghosts καθώς και τις διαστημικές μάχες στο Call of Duty: Infinite Warfare της Sledgehammer, σε βαθμό που πιθανόν, αρκετές από τις ιδέες και τα assets ίσως να κατέληξαν σε αυτά τα projects. Για την ιστορία, η Activision είχε κατοχυρώσει ένα domain για το “Future Warfare”, μαζί με τα “Secret Warfare” και ‘Advanced Warfare’ πίσω στο 2010, ενώ το τελευταίο εν τέλει κατέληξε να χρησιμοπείται για τον ομώνυμο τίτλο της Sledgehammer.

Διαβάστε ακόμη: