Ο δις βραβευμένος με Emmy Μπρους Γουίλις μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται σε ταινίες, καθώς πριν διαγνωστεί με αφασία, πούλησε τα δικαιώματα εικόνας του στην εταιρία Deepcake.

Οι μηχανικοί της πλατφόρμας βελτιστοποίησης περιεχομένου μέσω τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησαν ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό «ψηφιακό δίδυμο» του 67χρονου ηθοποιού, ενσωματώνοντας εικόνες του προσώπου του στο δίκτυό τους, επιτρέποντάς του να βγει έστω και άτυπα από τη σύνταξη.

Τον Μάρτιο, η οικογένεια του βετεράνου σταρ ανακοίνωσε ότι ο πρωταγωνιστής ταινιών δράσης αποσύρθηκε από την υποκριτική αφότου διαγνώστηκε με αφασία, μια νευρο-γνωστική διαταραχή που επηρεάζει την ικανότητα των πασχόντων να μιλούν και να κατανοούν τη γλώσσα.

Τον Αύγουστο του 2021, ο δίδυμος του Μπρους Γουίλις έκανε το deepfake ντεμπούτο του, συμπρωταγωνιστώντας με τον Κονσταντίν Σολοβίοφ σε ένα διαφημιστικό για τον ρωσικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών MegaFon.

Πλέον χρειάζονται μόνο «τρεις έως πέντε ημέρες» για να αναπαραχθεί η εικόνα του Μπρους Γουίλις από μηχανικούς της εταιρίας για διάφορα πρότζεκτ, αλλά η οικογένειά του διατηρεί το δικαίωμα της τελικής υπογραφής για οποιοδήποτε περιεχόμενο δημιουργηθεί.

«Μου άρεσε η ακρίβεια με την οποία εμφανίστηκε ο χαρακτήρας μου. Είναι μια μίνι ταινία στο συνηθισμένο μου είδος δράσης-κωμωδίας», δήλωσε ο σταρ στην ιστοσελίδα της Deepcake.

«Για μένα, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Με την έλευση της σύγχρονης τεχνολογίας, ακόμη και όταν ήμουν σε άλλη ήπειρο, μπόρεσα να επικοινωνήσω, να εργαστώ και να συμμετάσχω στα γυρίσματα. Είναι μια πολύ νέα και ενδιαφέρουσα εμπειρία, και ευχαριστώ όλη την ομάδα μας».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία κατακτά ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στη βιομηχανία ψυχαγωγίας: Οι παραγωγοί του Star Wars χρησιμοποιούν τεχνολογία deepfake για όλα τα μέλη του καστ του κινηματογραφικού franchise. Ενώ διασημότητες όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Τζιμ Κάρεϊ και η Μισέλ Φάιφερ φέρεται να έχουν ήδη ψηφιακά αντίγραφα.

Ο Μπρους Γουίλις, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ταινίες του, έχει άλλα τρία θρίλερ δράσης στο στάδιο της παραγωγής, γυρισμένα πέρυσι, πριν από τη διάγνωση αφασίας και την επακόλουθη συνταξιοδότησή του.

Η αφασία είναι μια αδυναμία κατανόησης ή διαμόρφωσης της γλώσσας λόγω βλάβης σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, τραύματος στο κεφάλι, όγκου εγκεφάλου, εγκεφαλικής λοίμωξης ή νευροεκφυλιστικής νόσου.

Ο Μπρους Γουίλις θα υποδυθεί τον βετεράνο ντετέκτιβ Τζέιμς Νάιτ στο θρίλερ δράσης του Έντουαρντ Ντρέικ «Ντετέκτιβ Νάιτ: Ρογκ», το οποίο θα βγει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 21 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: