To τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία του i3 έγραψε η BMW, καθώς η παραγωγή του ολοκληρώθηκε μετά από εννέα χρόνια. Από το 2013 η BMW κατασκεύασε 250.000 συνολικά i3, το οποίο χαρακτηρίζει το πιο επιτυχημένο συμπαγών διαστατών premium ηλεκτρικό μοντέλο. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το πλαίσιό του, το οποίο κατασκευάζονταν από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

Για τη βαυαρική εταιρία το i3 ήταν ο πρόλογός της στην ηλεκτροκίνηση, η οποία αποτελεί πλέον το μέλλον της. Οι τίτλοι τέλους στην παραγωγή του i3 έπεσαν με μια νέα συλλεκτική έκδοση ονόματι Home Run. Μόλις 10 αντίτυπα της εν λόγω έκδοσης κατασκευάστηκαν, ενώ όλα έχουν ήδη πουληθεί. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παραγωγή των αυτοκινήτων τους στο εργοστάσιο της BMW που βρίσκεται στη Λειψία της Γερμανίας.

Η τελευταία ειδική έκδοση βασίζονταν στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο i3S, ενώ η παλέτα για το εκκεντρικό σχεδιαστικά του αμάξωμα περιελάβανε γκρι (Frozen Dark Gray) ή κόκκινη απόχρωση (Frozen Red II), επιλεγμένες αμφότερες από το τμήμα εξατομίκευσης της BMW. Στα σπέσιαλ χαρακτηριστικά του i3 Home Run Edition περιλαμβάνονται μαύροι τροχοί 20 ιντσών, ηλεκτρική γυάλινη οροφή, προσαρμοζόμενοι προβολείς, δερμάτινος πίνακας οργάνων, θερμαινόμενο καθίσματα, γκρι εσωτερική επένδυση οροφής, ειδική ταπετσαρία καθισμάτων, ηχοσύστημα Harmon Kardon, σύστημα πλοήγησης και ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός καμπίνας.

Σχετικά με το εργοστάσιο της Λειψίας, μετά τη λήξη παραγωγής του i3, ασχολείται ήδη από το Μάιο του 2021 με την κατασκευή μπαταριών υψηλής τάσης για άλλα μοντέλα της BMW. Επιπλέον από το 2023 θα συναρμολογείται εκεί η επόμενη γενιά του Mini Countryman, συμπεριλαμβανομένης και της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσής του.