Σημαντικό άλμα με την πρόσφατη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ έκανε ο Όμιλος Intrakat ο οποίος σήμερα είναι ηγέτης στον κλάδο των κατασκευών, των υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανάπτυξης ακινήτων, των παραχωρήσεων/ΣΔΙΤ και της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε σχετικό δημοσίευμα, αυτή η στρατηγική κίνηση ώθησε τον Όμιλο Intrakat να εδραιώσει τη θέση του ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο έργων που ξεπερνά τα €4 δισ.

Τα επόμενα βήματα

Ωστόσο, ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι και τα σχέδια της Intrakat για περαιτέρω επέκταση τα επόμενα χρόνια.

Η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στη Χώρα της Μυκόνου από τον Όμιλο αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσής του στη μετατροπή υφιστάμενων ακινήτων σε πολυτελή boutique ξενοδοχεία.

Επιπλέον, από τις αρχές του 2022, η εταιρεία λειτουργεί με επιτυχία το αναγνωρισμένου κύρους «Ξενοδόχειο Μήλος», ένα κατάλυμα 5 αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Όμιλος ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, σχηματίζοντας κοινοπραξία 30% με την BRISA, κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία με μεγάλη τεχνογνωσία στη διαχείριση οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, ο Όμιλος Intrakat πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης και επενδυτική προτεραιότητα.

Με ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 0,7 GW, ο Όμιλος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Ελλάδας για υπεράκτια αιολικά πάρκα, συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία γνωστή για την εμπειρία της σε παρόμοια εγχειρήματα.

Πέρα από εκεί στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του σε κτηματομεσιτικές και τουριστικές υποδομές, εστιάζοντας στην ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών σε πολυπόθητους προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη.

«Ουρά» για να χαιρετίσουν τον Αλέξανδρο Εξάρχου σε πάρτι εκδότη οικονομικού σάιτ

Η δέσμευση της διοίκησης

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα για τον Όμιλο Intrakat, ενισχύοντας τη θέση μας ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας και τη γεωγραφική μας εμβέλεια, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας» δήλωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrakat.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την τελευταία μεγάλη εξαγορά του κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ η εταιρεία αναφέρει ότι «σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο στη στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου Intrakat, με την ακλόνητη εστίασή του σε στρατηγικές επενδύσεις και σαφή κατεύθυνση που αναμένεται να οδηγήσει σε σταθερές χρηματοοικονομικές ροές και να καθιερώσει τον Όμιλο ως ηγέτη της αγοράς στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια».

Διαβάστε περισσότερα