Προσπάθεια να συγκεντρώσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες επενδυτές καταβάλλει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του εμβληματικού γηπέδου Spotify Camp Nou.

Ο σύλλογος επιχειρεί να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Eκπρόσωπος του ισπανικού συλλόγου επιβεβαίωσε τις συνομιλίες στο πρακτορείο.

Η Goldman Sachs Group και η JPMorgan έχουν αναλάβει την πώληση σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο. Εκπρόσωποι και των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά.

Η καταλανική ποδοσφαιρική ομάδα σχεδιάζει να ανακαινίσει το ιστορικό της γήπεδο και να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου που είναι γνωστό ως Espai Barca.

Το σχέδιο χρηματοδότησης αποτελείται από τρεις δόσεις των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε ομόλογα που λήγουν το 2032, το 2045 και το 2052 αντίστοιχα , σύμφωνα με σημείωμα της Kroll Bond Rating Agency.

Στο παρελθόν ο σύλλογος πέτυχε αναχρηματοδότηση του χρέους της, με δάνειο 525 εκατομμυρίων ευρώ από τη Goldman Sachs και ορίζοντα 15ετίας. Μέρος αυτού του χρέους έχει ήδη αποπληρωθεί . Η συμφωνία στην οποία κατέληξε ο καταλανικός σύλλογος με την αμερικανική επενδυτική Sixth Street περιλαμβάνει την πώληση του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για τα επόμενα 25 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: