Το Bitcoin διατηρήθηκε πάνω από τα 67.000 δολάρια, καθώς οι παγκόσμιες αγορές σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα μειώσει τα επιτόκια εντός του 2024, με το «dot plot » μάλιστα να δείχνει τρεις μειώσεις για φέτος.

Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματευόταν τα ξημερώματα γύρω στα 67.339 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 7% σε σχέση με 24 ώρες πριν, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Το Bitcoin ήταν εξαιρετικά ευμετάβλητο, αφού έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 73.797,68 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Το κρυπτονόμισμα έπεσε κάτω από τα 61.000 δολάρια την Τετάρτη, και η αγορά bitcoin έχασε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της.

Άρχισε να ανακάμπτει αργά την Τετάρτη, υποβοηθούμενο από τις αποφάσεις πολιτικής της τελευταίας συνεδρίασης της Fed των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια και άφησε να εννοηθεί ότι θα μειώσει τα επιτόκια πολλές φορές φέτος.

Αυτό προκάλεσε ράλι στις παγκόσμιες μετοχές, καθώς και στα κρυπτονομίσματα. Ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων είναι γενικά θετικό για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως το bitcoin.

«Αισθάνομαι ότι εδραιωνόμαστε εδώ για λίγο, αλλά αναμένεται να ξεπεράσουμε τα υψηλά όλων των εποχών πολύ σύντομα», δήλωσε στο CNBC ο Βιτζάι Αγιάν αντιπρόεδρος διεθνών αγορών και ανάπτυξης στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης CoinDCX.

Η άνοδος του bitcoin έδωσε ώθηση και άλλα ψηφιακά νομίσματα, με το Ether να είναι 11% υψηλότερα, περίπου στα 3.575 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: