Πτώση καταγράφει τη Δευτέρα η τιμή του Bitcoin αφού βρέθηκε το Σάββατο στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η αγορά μπορεί να έχει ανακάμψει από τα χειρότερα επίπεδά της.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 2,4% στα 23.247 δολάρια τη Δευτέρα, αφού έφτασε τα 24.658 δολάρια το Σάββατο, το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουνίου. Έχοντας καταγράψει άνοδο 27% τον Ιούλιο το Bitcoin έκλεισε καλύτερο μήνας από τον Οκτώβριο. Η τιμή Ether υποχώρησε επίσης αφού σημείωσε άλμα 70% τον περασμένο μήνα, που ήταν και ο καλύτερος από τον Ιανουάριο του 2021.

Το Bitcoin είχε υποχωρήσει κάτω από τα 20.000 δολάρια στα τέλη Ιουνίου εν μέσω ανησυχιών στην αγορά για τις αυξήσεις επιτοκίων και τον πληθωρισμό, καθώς και λόγω εσωτερικών προβλημάτων στα κρυπτονομίσματα, όπως η κατάρρευση του Terra/Luna και του hedge fund Three Arrows Capital.

Το ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από τα επίπεδα ρεκόρ κοντά στα 69.000 δολαρίω που ήταν τον Νοέμβριο, αλλά έχει αρχίσει να δείχνει κάποια δύναμη ενόψει των οικονομικών δεικτών και της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν ο ΗΠΑ και άλλες χώρες.