Η βιομηχανική παραγωγή στη Ζώνη του Ευρώ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, καθώς τα εργοστάσια παρήγαγαν περισσότερα καταναλωτικά αγαθά, αν και η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά 5,1% σε σχέση με πέρυσι.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, σημειώνοντας ωστόσο πτώση 5,1% σε ετήσια βάση.

Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα νούμερα από μήνα σε μήνα προέκυψαν από την ανάκαμψη 1,2% στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τηλεοράσεις ή ψυγεία, μετά από παρόμοια μείωση τον Ιούλιο.

Η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τρόφιμα ή είδη ένδυσης, αυξήθηκε κατά 0,5% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,3% μετά την απότομη πτώση του Ιουλίου. Η παραγωγή ενέργειας και ενδιάμεσων αγαθών, όπως ο χάλυβας ή το γυαλί, μειώθηκε.

Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, όλα τα είδη παραγωγής ήταν περίπου 5-7% χαμηλότερα, εκτός από τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, των οποίων η πτώση ήταν 1,4%.

Διαβάστε ακόμη: